lørdag den 14. december 2013

Slankende chokolade!

Har fået den mest fantastiske opskrift på chokolade af Maj, som jeg går på sykursus sammen med. I dag har Marie og jeg lavet chokolade - første portion holdt ikke længe! Måske er det også lidt naivt at tro, at det kunne holde til jul.....
Hvis du er fristet, kommer opskriften her:
200 g mørk chokolade 70 - 85%, 1/2 dl piskefløde, 1/2 dl flydende oliemargarine med rapsolie eller 45 g smør, 100 g macadamianødder, 5 - 10 rosa peberkorn (alt efter hvor meget power, du er til), 1 plade sukkerfri hvid chokolade.
Sådan gør du:
- smelt den mørke chokolade i et vandbad sammen med fløde og flydende oliemargarine.
- hak nødderne groft. Knus peberkorn i en morter.
- når chokolademassen er smeltet, tilsætter du knust peber, hakket hvid chokolade .
- hæld massen i en silikonerugbrødsform eller konfektforme. 
- drys med hakkede pistacienødder og evt. rosa peberkorn.
- stil formen i fryseren i ca. 30 min. Skæres i 1 cm tykke staver. Opbevares på køl

Så må jeg vist hellere nævne det med det slankede.....i opskriften står: "Opskriften er noget af en MUFA-bombe. MUFA står for monoumættede fedt, og forskning har vist, at de sunde fedtsyrer øger kroppens insulinfølsomhed og er med til at reducere dit taljemål, hvis du spiser nok af dem og undlader hurtige kulhydrater i din kost." 

Så bare spis løs.....det smager også godt ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar