torsdag den 31. juli 2014

Ugle af genbrugsplast

Jeg bliver altså nødt til at vise Jer denne ugle:
Er den ikke bare herlig? En måler til at måle tykkelsen på strikkepinde. Den er da klart sjovere end den almindelige grå.....det er en forsinket fødselsdagsgave fra min veninde Jane (+familie). 
Indpakningen var også genbrug:
Ved ikke med Jer, men sådan en gave er da værd at vente på ;-)


Søholm keramik til mig ;-)

Turen til Salling - altså halvøen - resulterede i 3 små vaser og en lampe fra Søholm. Vi er ikke helt enige om, hvor pænt det er....
Jeg synes nu, det passer rigtig godt sammen med de ting, jeg har syet af aflagte cowboybukser.....og så er det jo totalt retro.
Lampen havde den grimmeste skærm, så jeg må på jagt efter en ny! Efter at have søgt lidt på www!  ser det også ud til, at jeg har købt det til en rimelig pris. I hvert fald var alle priserne på www højere end, det jeg gav. 
Hvis du kommer til Rødding/Spøttrup og har lyst til at kigge lidt på antikviteter, ligger butikken på Nymøllevej. Butikken er forholdsvis stor og der er især glas og keramik.Strandtur

På strandtur med min mor til Hostrup Strand. Det er så dejligt befriende at gå ned snuden nedad og finde sten.....
Jeg fandt bl.a denne østersskal, som er ret stor. Den passer lige til kurven med de andre ting fundet på stranden.

mandag den 28. juli 2014

Kimonoen er færdiiiig

Så er kimonoen til Rikke færdig. Klar afhentning, når hun vender hjem fra ferie.
Forfra og
bagfra.
Ærmerne blev syet af fire stykker - det var lidt af et puslespil at få finde stof nok. Men egentlig ganske pæne, alligevel.
Der er også et bælte, så det kan bindes om livet. Det har nærmest et Hummel-lignende mønster.
søndag den 27. juli 2014

Spejderlejr, E2014

Så glad ser man ud, når man får afkølet fødderne efter en lang hike.
Vi var i Sønderjylland i weekenden for at besøge Marie på E2014. Hygge! Sarah var som en cirkushesten, der lugtede savsmuld - hun meldte sig som hjælper på lejren og blev dernede ;-) (Hun har  været spejder i mange år, men holdt pause det sidste år, da hun har været på efterskole) 

fredag den 25. juli 2014

Fra silkestof til kimono.

Jeg er i gang med at sy en kimono af det fineste håndbroderet silke. Rikke har købt stoffet på et loppemarked på havnen i Aalborg (Lopper på havnen - næste gang d. 3/8 lige over Elbjørn).
Jeg har nu konstrueret mønsteret og klippet. Jeg har måttet være en smule kreativ, for at have plads til alle mønsterdelene.....
Kunne måske godt fristes til at finde et stykke stof til en kimono til mig selv. Jeg kan da starte med at tage til Lopper på havnen d.3/8 og se, om standeholderen også er med denne gang.....

torsdag den 24. juli 2014

Forberedelse til kursus, part IV

Gad vide, hvor mange overskrifter, der får titlen "Forberedelse til kursus, part X"? Under alle omstændigheder er er den fjerde overskrift med ovenstående titel. 
Dagens upcyclingsprojekt, var at sy hagesmække. Jeg har lavet to forskellige udgaver:
Den ene kantes med skråbånd, som også skal bruges til at binde den om halsen med. Den lyse smæk syes sammen ret mod ret, vendes, kantstikkes og lukkes med en knap.
De dekoreres også lidt forskelligt. Begge har en bagbeklædning, som matcher dekorationen.
Lige noget for en dreng - masser af traktorer på skråbåndet. Dog ville min mindste niece, Ida, også elske den. Hun kan nemlig godt lide at køre traktor sammen med sin far. Nu er hun bare blevet lidt for gammel til det med hagesmækkene.
Dette er kun to af uendelige muligheder for at gøre en hagesmæk unik. Hvis man ikke vil applikere, kan man jo lege lidt med, hvordan stikningerne i bukserne kan ændre på smækkens udseende.
Skønt med endnu et flueben på min liste over ting, jeg vil prøve at lave af aflagte cowboybukser ;-)onsdag den 23. juli 2014

Spejderlejr, E2014

Der er sol og sommer i Sønderjylland, og Marie og Katrine husker solcremen ;-)
Og se, Marie har mors hjemmesyede shorts på.....

søndag den 20. juli 2014

Spejdershorts

Med en vejrudsigt som den vi har nu og en Marie, som tager på spejderlejr på tirsdag, blev vi nødt til at sy shorts! 
Sådan en søndag må man tage til takke med, hvad der kan findes i gemmerne.....ja jeg synes jo, det er skønt at få tyndet lidt ud.....linningen måtte laves i ensfarvet sort stof, for der var ikke nok til linningen i det blomstret stof. Men det er egentlig også ganske fint, synes jeg.

To par næsten identiske shorts - det nederste par har længere ben, end det øverste par. De skal vist bruges til natbukser.....
Således tre par shorts klar til E2014 i Kliplev ;-)Forberedelse til kursus, part III.

Flagranke lavet af - selvfølgelig - aflagte cowboybukser :-) bogstaverne er først strøget på med vlisofix, dernæst syet fast med en dobbelt syning.
Her kan du se syningen på nært hold:

Let the party begin!

lørdag den 19. juli 2014

Forberedelse til kursus, part II

Fik lige lidt tid til at sy. Fik syet noget af mit kursusmateriale færdigt ;-)
Så nu skal der laves DIY's med billeder og forklaringer, men det, tror jeg næsten, må vente til vejret bliver dårligere, for lige nu er det da klart at foretrække at være udenfor og byde solskinnet og varmen :-)


onsdag den 16. juli 2014

Forberedelse til kursus.

Til efteråret skal jeg forsøge mig som voksenunderviser på FOF, Aalborg.....
Hvis ellers kurset bliver oprettet, skal jeg undervise i upcycling af aflagte jeans - derfor er jeg i gang med forberedelserne. Lige nu er det julepynt og fisk.....
Heldigvis har jeg ret mange ting, jeg kan tage med. Det udfordrende er, at lave syvejledninger, som er til at forstå.....jeg ved jo ikke, hvor garvede kursisterne er.....ej heller ved jeg, hvad de er interesseret i at upcycle.....


lørdag den 12. juli 2014

"Efterskolesurvivalkit"

Jeg har syet et "efterskolesurvivalkit" til min niece, Cecilie, som skal på efterskole efter ferien. Så har hun lidt at stå imod med.....
Dette var mit udgangspunkt - en knap, en lomme, aflagte cowboybukser og noget stof, jeg kunne bruge til foerstof.
Normalt vil jeg sy med zig sag sting, når jeg applikerer, men denne gang har jeg syet med en dobbeltstikning rundt langs bogstaverne.
Kurvens indhold - både noget til den personlige pleje og hygiejne, men også noget til at hygge sig med.


I lommen er en rulle mentos og en mascara. Håber kurven kan hjælpe hende med at holde styr på tingene, når hun flytter ind på efterskolen. Og så ønsker jeg for hende, at hun får venner og minder for livet - ligesom Sarah har fået.


fredag den 11. juli 2014

Cykelturen i billeder.

Nørresundby - Lyngsaa - Hou - Nørresundby - 116 km.
Vi har haft en fantastisk tur: masser af solskin, en lille bitte regnbyge, medvind på cykelstierne, tropenætter, pauser og chokoladekiks, vilde hindbær, mad på Trangia, pizza, is og svømmeture i Kattegat.

Ispause i Voersaa - både is og pause er velfortjent. Vi mangler kun ca 10 km, inden vi rammer Professorens Plantage lidt nord for Lyngsaa.
Så er vi fremme ;-) og kan nyde udsigten, som er helt fantastisk.
Vi fik fine gæster: Hans og Bella, Henrik og Sarah. Senere kom Lene og Katrine. Vi led ingen nød, for begge hold gæster havde kaffe og kage med, men med ca 55 km i benene syntes vi nu også, at vi kunne spise kager med god samvittighed.....
Tøserne vasker op.

Smuk solopgang i Lyngsaa. Klokken er ca 04 - to timer senere blev vi vækket af skovarbejdere...
Ida, Nanna og Marie har dog ikke problemer med at sove til kl. 8.00. Vi var heldige og var inviteret til morgenmad hos Asta og Edith (børnehaveveninder med forældre) som har sommerhus i Lyngsaa. 
Næste shelterplads var i Hou - her kigger vi udover Sønderstrand fra udkigstårnet.

En rundtur tidlig torsdag morgen:
Endnu en solopgang - denne gang i Hou. Jeg gik hjem i "fisposen" og faldt da også i søvn igen. Kl. 11 havde vi spist pandekager og boller med nutella og bananer, pakket sammen og fyldt drikkedunkene op og kl. 15 ramte vi Kronprinsens Alle igen.

Denne tur var vores 3. tur, og vi er klar til en ny tur næste år....når man har gjort noget 3 år i træk, er det vel også gået hen og blevet en tradition....
mandag den 7. juli 2014

Tøsetur.

I morgen tager vi - Bodil, Ida, Nanna, Marie og jeg - på cykeltur ud i det blå. Første stop er Professorens Plantager ved Lyngså, hvor vi skal overnatte i shelter. 
Vi er næsten klar .....
Det er tredje år, vi tager afsted og for hvert år er turen blevet en lille smule længere. Vi er vist ved at have skabt os en tradition. Der er afgang i morgen kl. 9, hvor vi mødes ved Nørre Uttrup skole. 

lørdag den 5. juli 2014

Shorts til Marie.

Efter at jeg havde syet alle shortsene til Rikke, sagde Marie, at hun også gerne ville have mig til at sy nogle til hende. Som sagt så gjort. Man bliver jo glad, når ens unger gider at have noget af det tøj, man selv syr.....
Der var stof i gemmerne, som kunne bruges. Skønt! Det er Liberty-stof købt i London.
De er straks taget i brug ;-)