lørdag den 25. maj 2013

Den med lakriiiidsen....

Så skal der bages.....
På vores tur til København var vi en tur omkring Mette Blomsterberg,
hvor jeg købte lakridspulver. 
Det blev til to slags: småkager og en bradepandekage.





Opskriften kommer her:
500 g hvedemel
1 tsk bagepulver
60 g lakridspulver
125 g tørrede tranebær, som hakkes groft
375 g koldt smør
500 g rørsukker
2 æg

Kan med fordel rulles til pølser og lægges på køl 
- eller, hvis det skal gå hurtigt i fryseren.
Bages ved 200 grader i 10 - 12 minutter.
Jeg fik 8 plader, så det er en ordentlig portion.

Bradepandekagen har jeg fundet på nettet på www.lottebager.dk/opskrifter/lakridskage/





Opskriften lyder sådan her:
225 g smør + 450 g mørk farin, som smeltes og afkøles
3 æg, som piskes i smør- og sukkermassen
3 spsk lakridspulver, 270 g hvedemel og 1 1/2 tsk bagepulver,
som sigtes og vendes i den sammenpiskede masse.

Dejen kommes i en lille bradepande og bages ved 180 grader i ca 25 minutter.
Kagen har konsistens som en brownie og skal nydes sammen med en kop kaffe på sofaen i aften ;-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar