søndag den 30. december 2012

Kjole endnu en gang...

Ja, den blev altså færdig inden jul og har da også været flittig brugt allerede......
Den - en af de kjoler jeg har syet på sykursus - kan ses lige nedenunder:
Jeg er rigtig glad for kjolens snit, så jeg har været udenbys (Hammerum) for at købe stof til en mere, men i en lysere udgave; nemlig grå.

onsdag den 26. december 2012

Vigtig rettelse - eller se, hvad min mor har lavet ;-)

Jeg har lige fået en meget vigtig SMS fra min kære mor: hun har selv lavet kageopsatsen fra i går! Og det skal hun selvfølgelig krediteres for ;-) (men måske er hun blevet inspireret af noget, hun har set i Forglem mig ej?)
Måske kan jeg få lokket ud af hende, hvilken lim hun har brugt? Jeg tror nemlig, jeg vil overbevise tøserne på mit valgfag om, at en kageopsats kan transformeres til en smykkeopsats!

tirsdag den 25. december 2012

Et lille udplug.

Hvor er det herligt med sådan en stille juledag, hvor man absolut ingenting skal. Kun slappe af, se tv, spille spil, gå en lang tur, måske have gang i strikkepindene eller symaskinen og spise rester af julemiddagen til aftensmad.
Gaverne er pakket ud og vi skal kun have bytte en gave, så der er dømt total "no stress". Mine gaver var en blanding af nyt og gammelt, tøj og brugskunst, praktisk og for sjov og lige noget for mig ;-) I får her et lille udplug af gaverne - ikke fordi de andre ikke var gode, men fordi disse er de sjoveste.
En lille ugle-urtepotte fyldt til randen med knapper:
Et viskestykke med ugler:
Og en kageopsats lavet af gamle tallerkner og vinglas:
Jeg er ret sikker på, at kageopsatsen er købt i Forglem mig ej
på Kærgårdsvej i Rødding/Spøttrup. Her ligger nemlig en genbrugsbutik, hvor
omsætningen udelukkende går til velgørende formål.
 (Så vidt jeg husker er det til rumænske børn.)
Der er åbent den første weekend i måneden og der er mange skønne ting.

mandag den 24. december 2012

Glædelig jul.

Vil bare lige sige glædelig jul til Jer alle.
Og tak for inspiration og søde kommentarer fra I andre ;-)

I får lige et par glimt af juletræet, som mest er pyntet
med hjemmelavet pynt, genbrugslyseholdere samt ugler.


søndag den 23. december 2012

Poncho/trøje til Sarah.

Jeg har strikket et poncho til Sarah. Den er strikket på tværs og designet af Lene Holme Samsøe. Dog er den strikket i noget helt andet garn, end det der oprindeligt var tænkt. Jeg har strikket den i incawool, så nu er jeg spændt på, hvordan der ter sig, når den kommer på.
Den har en lidt sjov facon, som den ligger der på gulvet.
Men på en bøjle ser den helt "normal" ud.

lørdag den 22. december 2012

Pakkespil i strikkeklubben.

I torsdags var der julefrokost i strikkeklubben -
altså den med seminarietøserne.
Vi har altid pakkespil og det går ikke stille for sig!
Vi medbringer hver to gaver og jeg var heldig i år og havde tre med retur ;-)
I år fik jeg den ultimative strikkeklubs-pakkespils-gave, se bare:
Ud over garnnøgle-stearinlyset var der også en pose vinter-the
og en kogebog med italienske retter med hjem i tasken ;-)


onsdag den 19. december 2012

Tilpas grim....

I går vandt jeg dette lille "arrangement"  til julefesten på Hou Skole:
Sådan et lille springvand, som kan stå indenfor på bordet.
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal synes om det.
Men måske er det så grimt, at det får lov til at blive.....


mandag den 17. december 2012

Julegave til Liv.

Jeg har syet en julegave til Liv. Hun skal have en kjole med ugler. Kjolen er delvis en bestilling fra Liv. Mønsteret er fra Stof og stil. Selv synes jeg, kjolen er blevet ret sød. Selv Sarah og Marie synes, den er sød. Bare ærgerligt, at de er blevet for gamle til den slags kjoler. Heldigvis har min lillebror to piger i "sød-kjole-alderen", hvoraf Liv er den ene.

Inden den helt helt færdig, synes jeg, den var for mørk. Men det hjælp, at der kom skråbånd i halsen af samme stof som ærmerne, zig zag-bånd i overgangen mellem det sorte stof og uglestoffet og en lille tyrkis knap i halsen.
Der skulle selvfølgelig syes en "Elbrønd & Co" på, da Liv også hedder Elbrønd. Og stuen, hun er på, i børnehaven hedder "Uglebo". Med til kjolen hører også et par sorte leggings ;-) 

søndag den 16. december 2012

Så er den Barbie barberet - part II

Så kom den første "glimmer-Barbie" op at hænge.
Maries grønne "glimmer-Barbie" har fået ordnet "helligdagene".
Nu ligger hun til tørre og venter på at få limet vingerne på.
Vi har endnu en Barbie: hun skal pyntes med sølvglimmer ;-)

lørdag den 15. december 2012

Strikkeklubben har været til fest.

Strikkeklubben var inviteret til fødselsdag og kobberbryllup, så nu kan det afsløres, hvem den anden pude fra Tulipaner og Tomater var til. Det var nemlig til Bodil og hendes mand Hans, og forsiden så sådan her ud:
Puden og fluesvampen var bare en lille del af vores gave.
Vi synes, at gaven er "en gave, som værtsparret slet ikke vidste, at de ønskede sig." I hvert fald er det en meget personlig gave. Puden med gravhunden er oplagt, da gravhunden Bella også er en del af husstanden. Gaven indeholdt også en svampekurv og to svampebørster, da Bodil og hendes mand Hans er ivrige "svampejægere". Derfor havde vi også alle lavet forskellige svampe: Lene har lavet svampe i glas, som kunne stikkes i urtepotterne, Jane har filtet champignoner, Karin har lavet en
champignon i marcipan og fluesvampen var mit bidrag. Desuden var det et gavekort til en af Aalborgs mange restauranter. Egentlig havde jeg også taget billeder af hele herligheden, men så kom jeg til at trykke på en forkert knap.....ups!

onsdag den 12. december 2012

Så er den Barbie barberet - part I

Det er jo ingen hemmelighed, at Marie og jeg er vilde med Shane Bronx. Vi læser tit hans bøger som godnathistorier og sluger hver eneste tv-udsendelse. I går var ingen undtagelse, vi så Shanes eventurlige jul, hvor han besøgte Maise Njor.
Her lavede han aflagte Barbie-dukker om til feer med glimmer - masser af glimmer. Det skulle vi også prøve, så det var bare om at finde de gamle Barbier, saks, barberblad, lim, glimmer, piberensere og tyl frem!

 

Vi nåede ikke at blive helt færdige med dem, så fortsættelse følger!

tirsdag den 11. december 2012

Hæklet fluesvamp.

Jeg har hæklet en fluesvamp. Jeg dykkede ned i posen med rester af bomuldsgarn samt i kassen med de hvide knapper. Jeg har set fluesvampen i Burdas julenummer. Fluesvampen hørte til en af favoritterne, og nu er den så blevet lavet ;-))
Den er ligesom Valborg stoppet ud med vat.
Jeg kunne godt finde på at lave nogle flere, for jeg synes den er ret skøn!

søndag den 9. december 2012

Udstoppet ugle.

Så fik jeg syet en monteringspude til min uglepude fra Tulipaner og tomater.
Jeg synes, den klæ´r min sofa perfekt!Maries adventsgave.

Udenfor sner det - og det sner meget.
Sarahs fodboldkampe i Hjørring er aflyste,
Aab spiller heller ikke i eftermiddag.
Men så er det jo godt, at Marie har fået en god adventsgave.....Sådan fik vi en time til at gå på en hyggelig måde.
Vi fik endda Sarah lokket med.
Nu har jeg sendt dem i Skansen for at kælke og
jeg skal ned til Jane - min søde assistent - som skal hjælpe med med at få lagt mine kjoler op ;-)

fredag den 7. december 2012

Stjerner og vandtårne i 3.klasse.

Som tidligere lovet, kommer her et lille udsnit af de stjerner, der blev lavet i 3. klasse til juleklippedagen sidste fredag.
 

Vi har i den sidste måned arbejdet med Katrine Marie Guldalders bøger om Frøken Ignora. Klassen har bl. a læst Frøken Ignora eksploderer, Frøken Ignora i skolegården og Frøken Ignora bliver berømt. Frøken Ignora  bor i et vandtårn. Vi har lavet de flotteste vandtårne, se selv!


Dette er blot tre ud af 13 vandtårne, de findes også i grønne, gule og blå udgaver. De er bygget op af et skelet af hønsetråd, som vi har dækket med papmache. Da de var tørre, malede vi dem. Vinduer og mursten er tegnet på med tusch. Det har været en lang proces, men jeg er godt tilfreds ;-) Godt gået 3. klasse!

søndag den 2. december 2012

Første lys er tændt.

Det første lys i adventskransen er tændt ;-)


Et scoop og retro-tøjdyr.

I min jagt på store grønne knapper (som jeg ikke fandt) løb jeg ret tilfældigt over noget andet, jeg har ledt efter i lang tid: nemlig små kakler, som man (bl. a. min mor) kunne samle sammen med hollandsk chokolade. Jeg var heldig at finde to æsker, som stod langt inde i en reol i genbrugs-butikken på JF Kennedys Plads i Aalborg. JUBII!
Jeg betragter dem som lidt af et scoop, da jeg sammen med min mor har ledt efter dem i ret lang tid.
Nu må jeg til at regne lidt for at se, om jeg har nok til at lave min fars svendestykke (et sofabord) om til et kakkelbord. Jeg har nemlig også denne æske:

Efterhånden har jeg haft mange klasser til håndarbejde, nogle ting går godt og andre ting er for svære og bliver derfor ikke en succes. Det, der går godt, bliver jo nogle gange næsten en tradition; i hvert fald har mange af mine klasser lavet nøgleringe af traktordæk, syet ugler og julesokker samt nålefiltet.
Nu har jeg så fået foræret en bog, som jeg synes er ret sjov. Det er nemlig Gunvor Asks bog: Dukker og dyr fra 1978.
Jeg synes, der er mange mange sjove dyr i; måske fordi jeg kan huske dem fra, da jeg selv var omkring de ti år og havde håndarbejde. Jeg tror, jeg vil lave en elefant eller to som eleverne i 4. klasse skal sy i håndarbejde efter jul.
Som I kan se, skal den syes sammen af to stykker stof, som dog forinden skal have syet øjne på. Bagefter udstoppes den og ørerne markeres ved at sy ned langs siden af hovedet. Snablen holdes nede af en truklås. Så i løbet af december (måske først i juleferien) laver jeg en - måske to - demonstrationsmodeller, som skal overbevise eleverne om, at elefanter er de nye ugler.