torsdag den 30. august 2012

Åbent hus hos FOF, Aalborg.

På lørdag mellem kl. 10 - 12.30 er der åbent hus hos FOF i Kjellerupsgade i Aalborg. I dag har jeg sammen med Jane, Kirsten, Gurli, Elin, Kirsten og Anny lavet udstilling i sylokalet. Kom og se, hvad vi har designet og syet. Vi er helt vild gode ;-)
De andre fag har selvfølgelig også lavet udstillinger, men her kan I se et lille udsnit af syholdets kreationer.
Jane udstiller i det samme lokale - hun underviser nemlig i tasker lavet af forskellig emballage. Kom og se hendes tasker, som bl. a er lavet af bagerposer, kaffeposer, chipsposer og Anders And-blade.
Kom glad, kom frisk. Jeg er sikker på, at der er kaffe på kanden. I hvert fald er jeg sikker på, at du møder nogle dejlige mennesker, hvis du kigger ned i sylokalet ;-)søndag den 26. august 2012

Så er der dømt slips.

I fredags fik mit valgsfagshold "Det kreative Værksted" en kæmpe dynge slips foræret. Nogle af pigerne vil lave en nederdel, andre vil bare customize et enkelt slips, så nu må jeg i gang med at lave demonstrationsmodeller!
Der er cirka 100 slips, men vi modtager gerne flere, så jeg har sat en efterlysning i gang, både lokalt i Hou, men også i Skive og omegn samt på Djursland. Jeg havde planer om at lave en nederdel med sorte slips, men dem er der ikke så mange af, så måske ender nederdelen med at blive blå.
De sorte er lidt roligere i mønsteret, og det kan jeg egentlig bedst lide. Ellers må jeg måske bare vente på, at jeg får et større udvalg af slips!! Jeg vil customize disse to slips:tirsdag den 21. august 2012

Havskum.

Indrømmet! Det er ikke blevet til det helt vilde krea-ting i sommerferien. Nu har jeg dog fået gang i strikkepindene igen. Denne gang er det et halstørklæde til mig selv strikket i havskumsmønster med Hot Socks Spectra. Jeg gik egentlig efter noget garn i 100 % uld, som automatisk skiftede farve. Men i butikken ændrede jeg mening, da jeg mærkede på dette garn fra Four Seasons. Det er dejlig blødt og består af 75 % uld og 25% polyamid. Så det endte altså med, at jeg strikker i det garn, som opskriften foreslår. Opskriften er at finde i et lille strikkehæfte, som fulgte med Hendes Verden i sidste uge.
Jeg vil mene, at det er et overskueligt strikkeprojekt, så det også når at blive færdigt, inden jeg får brug for at have et varmt halstørklæde på ;-) For øvrigt findes garnet i ret mange farve kombinationer.

lørdag den 18. august 2012

Maries lille ugle.

Marie har lavet denne lille ugle på en workshop i Nordkraft.
Nu har den fået snor på og pynter over terrassedøren ;-)
Lone fra NordCraft (en spændende butik i Nordkraft) havde gjort glas klar.
Så var det bare om at dekorere og designe selv.


Gavekort indløst - tjek.

Jeg fik - lidt forsinket pga. ferie i udlandet - et gavekort til min fødselsdag ;-)
Gavekortet fik jeg af min kreative veninde Lene.
Det er nu blevet indløst.
Et armbånd med keramik"knapper"
- præget med en fingerbøl og en lilje.
Er den ikke bare fin?

lørdag den 11. august 2012

Nørresundby - open by night.

I går aftens var der open by night i Nørresundby med masser af musik, grillpølser og gode tilbud. Mit bedste indkøb gjorde jeg i Danmission i Skrågade, hvor der var 1/2 pris på tøj. Jeg købte nemlig disse lækre lilla læderbukser:
Og læg så lige mærke til prisen; 50 kr, dvs 25 kr, for der var jo halv pris ;-) Her er til mange skønne tasker og andre ting.

torsdag den 9. august 2012

En lille ugle og tre knapper.

En tur i Bahne resulterede i et lille uglevedhæng til skoletasken.
Det er den lille ugle i midten, der er fra Bahne.
Den grå ugle er egentlig en refleks og en kampagnemodel fra Tryg-fonden.
Filtuglen er købt i London for snart to år siden.

Da jeg mødte min søde kollega Gitte på parkeringspladsen i tirsdags,
fik jeg disse tre store træknapper ;-)) Tak!


tirsdag den 7. august 2012

Fra gammel sweat-shirt til grimrik.

Jeg fik ved en fejl en sæk brugt drengetøj foræret - den glade giver troede, der var cowboybukser i sækken - jeg sorterede alle sweat-shirts og t-thirts fra, for de kunne bruges til at lave grimrikker med i den nye 4. klasse, som jeg skal have til håndarbejde.
Jeg er meget inspireret af Mette Jørgensens bog Bæredygtigt design. Hun har også denne blog www.re-de-sign.blogspot.com, hvor hun skriver om bæredygtigt design og genbrug.
Jeg har lavet en demonstrationsmodel, og hvis jeg kan finde en mere piget sweat-shirt, laver jeg en mere. Se her, hvordan det gik for sig og hvad det endte med:
En delbar lynlås blev til mund, 4 knapper blev til øjne med pupil og så skulle han/hun jo også have nogle skarpe tænder, så han/hun kom til at se rigtig frugtindgydende ud! Til tænderne brugte jeg ruskind - det trævler nemlig ikke. (Beklager, men nu sker, der noget med farverne. Jeg ved bare ikke hvad.)
Så var det bare om at sy mund, tænder og øjne fast. Grimrikken fik også arme, de er klippet ud, syet og stoppet ud med fiberfyld og bliver så syet fast, samtidig med, at grimrikken bliver syet sammen.
Det kan godt være, at den i Mettes bog bliver kaldt en grimrik, men jeg synes nu alligevel, han/hun ser ret sød ud. Der er også allerede lagt billet ind på den, når den er færdig med at være demonstrationsmodel ;-)

lørdag den 4. august 2012

Tilbage til 80´erne.

Vi er medlemmer af en ganske lille forening; Foreningen til Bevarelse af Fonduen. Vi er kun 4 medlemmer og i aftes havde vi vores første møde. Menuen - ja det var jo selvfølgelig fondue!
Vi fik fundet fonduesættene frem fra gemmerne, sat "partyteltet" op i haven. Aftenen var nøje udvalgt; der skulle være så godt vejr, at vi kunne sidde ude og spise.
Menuen var: jomfruhummer, kylligebryst i tern, cocktailpølser med baconsvøb, hjemmegjorte forårsruller, salat, brød, champignon og masser af hvidløg samt to forskellige dressinger til at give smag. Så nu var det bare om at sætte sin favoritmad på gaflen og 1 - 2- 3 dyp ;-)
Se, sådan holdt vi fest i´80´erne, da sad vi bare indenfor og lod oliedunsten hænge i gardinerne. Vi er dog alle 4 enige om, at der ikke skal gå mellem 20 og 25 år, før vi finder fonduen frem igen ;-)