lørdag den 28. juli 2012

Ud i det blå II.

Nu er det ikke altid, det er en succes at lave en to´er, men jeg vover alligevel pelsen. Tøsepigerne er jo på Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro og min mor og jeg havde talt om, at vi ville gå derned til besøgsdagen. Men men men - jeg blev lidt plydret, og foreslog i stedet for, at vi kunne cykle derned og hjem igen (Spøttrup - Holstebro). Og min mor siger jo ikke nej til sådan en tur ;-)
Så i tirsdags pakkede jeg cyklen og kørte afsted. For at jeg ikke skulle begynde at pyldre igen, tog jeg bussen til Hvalpsund, derefter færgen til Sundsøre og så cyklen fra Sundsøre til Spøttrup.
Sikken en skøn udsigt! Det er nemlig udsigten fra Himmerland til Salling - mit barndomsland. Vi har taget turen mange gange, for det var også på den måde, vi drog på familiebesøg, i de 6 år vi boede i Aalborg, inden vi fik bil.
Thise mejeris vartegn - den rustne ko.
Onsdag morgen stod der to cykler klar til afgang - der er stor forskel på bagagen! Men jeg tror også, min mor har verdens mindste sovepose, og så skal det vel også nogle gange komme en til gode, at man er ældst;-)
Vi havde trangiakøkkenet, soveposer og liggeunderlag med for planen var at sove i shelters ved Handbjerg Strand. Derfor gik ruten over Lem, Hostrup, Geddal, Ejsing, Vinderup, hvor vi var inde at købe cykelhjelm til min mor, og til sidst Handbjerg. Men så smuldrede planen ...... der var ikke noget shelter ved Handbjerg Strand. Følgende muligheder blev drøftet:
  • sove under åben himmel, der var jo varmt.
  • vandrehjem i Struer, men det ville give os en del ekstra km.
  • overnatte hos spejderne.
  • købe et festivaltelt og slå lejr på flexlejren ved Spejdernes lejr.
  • spørge Karin og John, om de havde plads i teltet - de var nemlig på flexlejren.
  • køre til Asp og overnatte hos Henny, min mors tante.
Vi blev hurtigt enige om, at vi ville prøve Henny først. Og på vores vej mod Asp, kørte vi igennem følgende byer: Handbjerg, Øster Hjerm, Hjerm, Vejrumstad. Undervejs kom vi forbi Thor Hammer:
At komme uanmeldt og så blive budt indenfor og tilbudt både bad og nattelogi, inden vi var nået over dørtærsklen, var jo helt fantastisk ;-) Min mor og Henny har jævnligt kontakt med hinanden, men jeg havde ikke set hende i mange mange år. Det gode ved Henny - altså ud over gæstfriheden -var, at hun også havde en kasse fyldt med knapper, og den fik jeg lov til at rode i, så jeg fik en lille pose knapper med i cykeltasken, da vi kørte af sted torsdag morgen ;-)
Knapperne fra Hennys kasse, jeg er især glad for de hvide marmorknapper
nederst i højre hjørne.
Torsdag efter morgenmaden kørte vi mod Holstebro. Det var en kort tur, så vi var fremme ved Nørresundby Spejdernes lejr efter en lille time.
Nu var min mor og jeg jo ikke de eneste, der cyklede til Holstebro. Henrik tog turen (137 km) på en dag, men han træner til Aarhus - København, så han forsøger at få nogle kilometer i benene. Min mor og jeg cyklede fra lejren omkring kl. 15.30 og 18.40 nåede vi indkørslen på Skovvænget. Så efter et bad, aftensmad og en kølig høker bajer (en Hancock), ja så sover man godt!
Fredag, inden jeg cyklede til Sundsøre, skulle vi da lige have målt turen op. Det blev til 98,400 km! Gør vi det igen? Måske, vi er i hvert fald ikke blevet afskrækket. Nogle gange bliver man nødt til at gøre noget fordi, man er yngst! Så selv om min mor tilbød mig at køre mig til Sundsøre, havde jeg bestemt mig for at cykle. Ialt blev det til 165 km ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar