søndag den 26. marts 2017

Tag med mig på arbejde.

At være lærer er jo mange ting.....der forberedes, evalueres, testes, læses, elever bliver trøstet, opmuntret og guidet. Vi skriver nyhedsbreve, remindere, underretninger og tilbagemeldinger. Og helt sikkert også mange andre ting.
Jeg vil dog skrive om nogle af de praktiske forløb, der er blevet tid til i år er:
1. Sofa i 6. kl. - bygget af paller.
Pallerne er blevet malet sorte, betræk til madrasser er syet, der er skruet hjul på og syet puder, så nu har de den fedeste sofa. Eleverne har selvsagt deltaget i arbejdet.

2. Tapning af birkesaft.
6. kl. er også ude at tappe birkesaft. I en af vore dansktimer læste vi en fagtekst om at tappe birkesaft, det måtte vi jo prøve "in real life". Vi tapper på livet løs og skåler for en godt helbred i frisktappet birkesaft. Noget af det skal bruges til bagværk i madkundskab. Vi har også læst skønlitteratur om emnet, nemlig et uddrag af Det lille hus i den store skov af Laura Ingalls Wilders. ( De tappede selvfølgelig ahornsirup, men alligevel.....)
3. Sæbekassebiler. 
Lige nu har jeg en drengehold i håndværk og design. Der laves sæbekassebiler med en del genbrugsmaterialer. Jeg har god hjælp af vores serviceleder, som er en rigtig handymand. 
Der er brugt hjul fra en trækvogn og en klapvogn. Da vi ikke kunne skaffe nok genbrugshjul, har vi også brugt nye hjul.
Mine gamle spisebordstole er også blevet genbrugt.
Nu med lækkert læderbetræk, som vi har fået foræret af en forældre, der har arbejdet hos en møbelpolstrer.
Der snakkes om forskellige løsningsmuligheder.....
Forrige gang kom der hjul på den første bil, og den skulle selvfølgelig prøvekøres......vi har vilde planer, bl.a en event på parkeringspladsen ved Brugsen i Hou, ligesom vi også vil bringe varer ud en torsdag eftermiddag. Der er planer om gps-løb.....men hører I alt sammen nærmere om.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar