mandag den 23. november 2015

Juletræer i denim.

Et eller andet sted på www så jeg for nylig syede juletræer med en kanelstænger som stamme. Smart, tænkte jeg, så jeg ville også se, om jeg kunne sy nogle.....
De skulle selvfølgelig syes af aflagte cowboybukser......så jeg fandt mit mest julede bånd frem, købte kanelstænger, og dykkede med i dyngen af cowboyrester.
Så sådan kom de første 2 til at se ud. Jeg har snydt lidt og limet kanelstængerne fast med limpistol, da jeg ikke var sikker på, at jeg kunne sy dem fast. Skal jeg sige det selv, synes jeg, de er blevet ret gode. Der er da også flere på vej.....


søndag den 22. november 2015

Jubii, så er den første nederdel færdig.

På efterårets sykursus har den stået på syning af nederdele af stof fra gemmerne. Nu er den første færdig......endelig! Men jeg er ikke ret god til at "lave lektier", derfor syr jeg næsten udelukkende, når jeg er på kursus.
Der er altid lidt, der skal syes i hånden.
Jeg var jo meget i tvivl, om de grønne tittekanter skulle være i alle sammensyninger, men nu er jeg ikke i tvivl om, at jeg valgte rigtigt! Egentlig ser oplægningen jo helt tosset ud, men målt nedefra gulvet og op til kanten af nederdelen er der 35 cm hele vejen rundt.....
Nu er udfordringen at finde en bluse i den rigtige grønne nuance.


onsdag den 11. november 2015

Genbrugsjul III

Der er i ugens løb blevet lavet lidt mere julepynt af de aflagte biblioteksbøger.
Julekort, den obligatoriske guirlande, hjerter - både som ranke og enkeltvis samt et juletræ. Der kan sikkert findes på mere.......


søndag den 1. november 2015

Genbrugsjul II.

Som lovet, kommer her flere billeder......
Stjerne/blomster - de kan både hænge og limes på en gave som pynt. Ideen kar jeg set hos Reuse/Sannie Windelborg. Hun er en af de kreative genbrugssjæle, der er med i Fra yt til nyt på DR.
Fine diamanter. Jeg har brugt Søstrene Greenes DIY, den er meget brugervenlig - jeg kunne følge den ;-).....jeg tror dog ikke, ideen er egnet til juleklippedag, da jeg synes, det var lidt svært at samle de to dele.
Her er til gengæld en nem ide....to cirkler samlet til et hjerte, som der er sat hank på. Gammel kending iøvrigt.
Der er også flettede hjerter. Hjerterne er i et lag (siderne var ikke store nok til at lave de klassiske flettede hjerter, der er dobbelte. Det betød, at jeg lige måtte lime lidt for at holde sammen på dem.
Kræmmerhuse pyntet med en sølvstreg. Alle disse ting er lavet af siderne fra den samme bog, nemlig Ævlehovedet - man kan vel selv fortælle af Peter Mouritzen.
Der skal selvfølgelig også laves en lygte af et syltetøjsglas. Jeg tegnede hjertet op med en hvid tusch, så jeg bedre kunne se, hvor jeg skulle lime papiret på. Jeg har revet bogen Bomber mod København af Kirsten Hare i stykker for at lave den. Papiret er limet på med decopagelime.
I må gerne bruge løs af ideerne, hvis I har lyst! Jeg synes, det er oplagt at bruge de gamle bøger - eksempelvis til julepynt. Udtrykket kan selvsagt ændre sig meget efter hvilke bøger, man bruger. 
God fornøjelse!Genbrugsjul

Ved godt, det er lidt tidligt.....men jeg er altså ikke den første blogger, der begynder at jule! Det er også dukket op på Instagram i stor stil, så bær over med mig. 
Der er blevet kasseret masser af bøger på vores skolebibliotek, og man kan jo ikke bare smide bøger ud, vel? Men måske kan man lave julepynt ud af dem? Jeg har tænkt selv og kigget rundt på www og har lavet en lille liste med ideer.
Måske kan det være være en ide til vores juleklippedag på skolen? Jeg skrev jo lige før, at man jo ikke bare smider bøger ud, men jeg kan også mærke, at jeg synes, det kan være lidt svært at klippe i nogle af dem - især børnebøger med fine illustrationer.....men her er et lille udpluk af, hvad jeg nåede i aftes.
Der er hjerter, kræmmerhuse og diamanter. Søstrene Greene har en fin DIY på deres hjemmeside til diamanterne. Den brugte jeg. Se mere i morgen, mon ikke der er et par færdige eksemplarer?