mandag den 30. september 2013

Endnu en ugle.

Nogle synes nok, det er ved at være for meget med de ugler.....men altså, når der dukker en lidt anderledes ugle op, så kan jeg ikke lade være med at synes om den. 
Forleden så jeg denne ugle, som jo lige må være noget for en ugletosset håndarbejdslærer, på Pinterest:
Så nu har jeg været ude at købe målebånd, 2 stk for 9 kr. Det gule havde jeg i min sykurv, så den ofrer jeg til det gode formål. Knapperne er jeg helt sikker på, at jeg kan finde i en af mine krukker/dåser med knapper.

søndag den 22. september 2013

Så er vi i gang igen.

Så er årets sykursus i gang - temaet er "sy, hvad du vil" samt sytekniske detaljer - håndsyede stikninger, håndsyede knapper, mønsterarbejde med udgangspunkt i primitiv snit. Jeg har købt stof til en buksedragt.....
Jeg skal nu have fintænkt lidt på designet og ikke mindst, hvordan den bliver forholdsvis nem at få af og på. Jeg er nemlig ikke til de dybe rygudskæringer.....
Dette er det første og eneste udkast pt. Jeg må tjekke ud på nettet og i butikker.....

lørdag den 14. september 2013

Kreativt Værksted - on tour part II

Så var dagen kommet, hvor valgfaget "Det kreative Værksted" skulle "udstilles" i Aalborg på Toldbod Plads. Vi var en del af Bæredygtighedsfestivalen i Aalborg, da det, vi laver, som regel har udgangspunkt i genbrugsprodukter.Vi lavede Barbier og tusser a la Shane Brox, så i år er vi tidligt igang med julepynten! Vi var i øvrigt heldige med vejret - hvis det havde været blæsevejr, ville der nok have været en hel del glimmer i om omkring Toldbod Plads. Men vi hygge max og havde også til til at se på de andre stande, spise økologiske pølser og kage, bygge en solcelledrevet vindmølle og meget mere.  

onsdag den 11. september 2013

Kreativt Værksted on tour.

På fredag tager Det kreative Værksted i byen. Vi skal have en arbejdende stand sammen med natur og teknik i anledningen af Energy Day på Toldbod Plads i Aalborg. Hou Skole en nemlig gode til at spare på energien, arbejde med grønt flag og bruge genbrugsmaterialer i valgfagsholdet Det kreative værksted. 

Kasserne er pakket - ja næsten altså. Vi er klar til en omgang julepynt a la Shane Bronx. Jeg glæder mig for vildt - kigger I forbi?
PS Vi er der fra kl. 13.30 - 15.30.

søndag den 8. september 2013

Dræbersnegl i haven.....hjælp!

Så er den første dræbersnegle færdig. Den var ret sjov at strikke og så er det jo et overkommeligt projekt ;-) ved ikke helt med farven - den skulle nok være mere brun?

Jeg har bestemt lyst til at strikke et par stykker mere - tror de gør sig bedst, når de er flere.....


lørdag den 7. september 2013

Dræbersnegle in spe.

Er ved at strikke dræbersnegle. De skal bruges til en lille gave til en, som ikke bryder sig særlig meget om de levende dræbersnegle, ja hver gang hun kommer om ved en, er det den, der bliver dræbt....

Opskriften er i denne bog: 75 fugle, fisk & andre fantastiske væsener i hækling og strik af Lesley Standfield, hvis du også har fået lyst til at strikke noget småt.

tirsdag den 3. september 2013

Gummi i skolen.

I min 4. klasse har vi lavet nøgleringe og halskæder af traktordæk. En af drengene har haft sine gamle gummistøvler fra Langelandsfestivalen med. "Kan man lave noget af dem her Anette?" spurgte han. "Selvfølgelig" - jeg synes, det var spændende tænkt, at man kunne bruge sine utætte gummistøvler;-)


Han elsker at have håndarbejde og har "siddet efter"  frivilligt om fredagen sammen med valgholdet, som jo består af elever fra 5. og 6. kl. Så er det da noget værd at være håndarbejdslærer!

søndag den 1. september 2013

Bedstes have - Mariehaven.

Er der nogen, der i løbet af sommeren ventede på, 
at regnen skulle komme, så var den min mor ;-)
Vi andre kunne jo godt undvære den, 
men hun havde sået græs i Mariehaven, og så var vand jo nødvendigt.
Men det var som om alle bygerne gik uden om Rødding......
Men som I kan se, er der kommet lidt regn og plænes grønnes.
En vindmølle lavet af en handy-man. Inde i midten hænger en æbleskivepande - med husløg.

Trappen lavet i piksten er blevet færdig. 
Gamle trækasser står og pynter så fint i et hjørne.

Marie lånte kameraet og tog fotos fra den anden side af huset:

Et stort søpindsvin som vi fik foræret af en ung mand på Slette Strand, da 
vi var på loppemarkedesrundtur i det nordjyske - min mor og jeg. 

Dette var billederne fra min mors frodige have i Rødding ;-)