Nu skal det bare stå og trække 3 - 4 dage, så har vi nylavet saft til fødselsdagsfesten på lørdag. Uhm!
Så er vi klar.....
Vi har en mørk udgave, som stammer hjemme fra min mor:
20 store buketter hyldeblomster
500 g mørk farin
500 g sukker
20 g citronsyre
saften fra en citron
1 l kogende vand
Vi har også en lys udgave. Opskriften er fra "Den grønne syltebog" fra
Tørsleffs Husmoder Service. Opskriften kommer her:
20 hyldeblomt-klaser uden stilk
25 g citronsyre
saft af 2 - 3 citroner
500 g sukker
1 l kogende vand
Marie hjælper gerne til, hun kan næste ikke vente til vi kan smage.
Når saften har trukket i 3 - 4 dage, sier jeg det, og kommer det i fryseren. Så kan det tages op, efterhånden som vi får brug for det. Man kan selvfølgelig også hælde det i atamonskyllede flasker, men jeg kan bedst lide, at vi ikke bruger konserveringsmidler ;-) Tror jeg vil lave noget af saften til isterninger. Så er det nemt lige at komme en terning i et glas hvidvin, danskvand eller bare almindelig vand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar