mandag den 17. oktober 2016

Nyt på pindene.

Jeg har en aftale med mig mig selv, at jeg først må købe nyt garn, når lageret et tømt.....dvs. at der minimum skal strikkes 3 trøjer, inden jeg lader mig lokke!  Så er det jo heldigt, at det er ret lækkert garn, jeg har i gemmerne.
Derfor er jeg nu gået i gang med en trøje med navnet "Dreams of Aran" designet af Drops, men strikket i Isagergarn - en tråd uld og en tråd alpaka.
Klat parat efterårsferie! Klar parat strik!

søndag den 9. oktober 2016

Aalborg - en striktrøje.

Så er Aalborgtrøjen færdig - jeg er ret godt tilfreds! Jeg fandt billede og opskrift i en gammel håndarbejdsbog for år tilbage. Trøjen har længe været på min "to-do-liste", men nu er den altså færdig. Jeg hat strikket den i Easy Care fra Mayflower, og jeg tror, den kommer til at hænge på mig hele vinteren.....
Jeg har justeret en del på opskriften, da størrelserne var meget små.....ligesom man tilsyneladende selv skulle vide, hvordan man strikker en bådeformet hals med skrå skulder. Jeg måtte selvsagt også finde noget andet garn.
I opskriften står der om trøjen: "Modellen er erhvervet af Selskabet til Haandarbejdets Fremme." Og at det er en "original mandstrøje fra Grydsted, Hornum herred i Ålborg Amt". Længere fremme i den originale opskrift står der om trøjen at "Ålborgtrøjen (Nationalmusæet) (det er ikke en stavefejl) var strikke i et meget morsomt snit med en kile under armene, der giver et godt træk til ærmerne."

Så nu har Aalborgtrøjen altså fået et come back på Kronprinsens Alle, Nørresundby, som jo dog er beliggende i Aalborg Kommune ;-)