torsdag den 28. juli 2016

Sommerferie.

Vores fælles sommerferie lakker mod enden, idet jeg skal begynde på arbejde på tirsdag, Marie skal begynde på Horne Efterskole d. 7. august og i ugen efter følger Sarah og Henrik trop. Sarah har dog arbejdet en del; som sædvanlig har hun været træner på DBU's fodboldskole i en uge og så har hun haft en del timer på Baresso, hvor hun har fritidsjob.
For første gang i en del år har vi været af sted på ferie sammen alle sammen ;-). Vi har været i London, hvor den stod på lange gåture, hop på og hop af bustur, solskin i Hyde Park, kaffe på Starbuck's - der var nemlig gratis WiFi.......vi har set vagtskifte på Buckingham Palace, været på marked på Portobello Road, kigget på dyre tasker og tøj i Harrods, shoppet på Oxford Street, Regent Street og Carneby Street, spillet 'røvhul, spist fish and chips, været på pub, kigget på kort - her var Sarah helt klart eksperten!
Regent Street var lukket for trafik i søndags, hvilket gav en ret hyggelig stemning. Og så var der gratis Frisko is! 'Release the beast' - en magnum med dobbelt chokolade med karamel imellem.
Inden vi for alvor kom i gang med at være turister, var vi lige en tur på Den danske  Ambassade, politistationen på Paddington og på hittegodskontoret på Victoria Street Station, idet Henrik glemte sin taske med bl.a pas i transfer-bussen fra Stansted til City. Det var lidt stressende i situationen, men nu betragter vi det, som en oplevelse de færreste oplever.....det er jo ikke alle, der oplever ambassaden og politistationen fra indersiden på deres ferie, vel?
Vagtskiftet på Buckingham Palace trak tonsvis af mennesker til, men jeg fik da et kig ind mellem tremmerne.
Sulten meldte sig jo med jævne mellemrum, og man kan vel ikke tage til London/England uden at få en omgang fish and chips? Vi fik vores ved Serpentinersøen i Hyde Park.
Med to teenagere var shopping jo et uundgåligt punkt på programmet og der blev købt MAC, en Marc Jacobs taske (kurs og udsalg gjorde det til et godt køb), bukser, sweatshirts, sportsbh'er og bluser. Moderen havde en fødselsdagsgave til gode, og den blev købt i Liberty - bånd og en skjortebluse.
Og så var der også lige en Desigualbutik med udsalg......og en Pulones-butik med sjove og helt nødvendige ting.....
Ja, uglerne er der skam endnu. Især på tasker og smykker.

På en smuttur til Aalborg var jeg forbi en (for mig) ny genbrugsbutik på Vesterbro. Jeg kan jo ikke dy mig. Skal lige kigge efter knapper og fandt da også en lille dynge.
Jeg fandt også denne træspand, som jeg ikke kunne stå for. Tror den bliver brugt til gavepapir, mønsterpapir og andre ruller.
Jeg anser den for lidt af et scoop! Synes den er mega sej og så kostede den kun 45 kr......
fredag den 15. juli 2016

Hvad et hvert hjem bør have.....

Knivbukke!!  Efterhånden har jeg jo ledt efter knivbukke på loppemarkeder og genbrugsbutikker i et stykke tid, uden det er lykkedes mig at finde dem. Men nu har jeg fået nogle i fødselsdagsgave af min veninde Jane. Nice!
Knivbukke bruger man til at lægge sin kniv på, så man man ikke gør dugen beskidt. Det bør man da have i et hvert hjem - om ikke andet så for sjov ;-)

onsdag den 13. juli 2016

Fødselsdagsoverraskelser ;-)

I tirsdags drog Nanna, Ida, Bodil, Marie og jeg afsted på vores årlige cykeltur. Det var femte gang, så man kan vel nærmest sige, at det var en jubilæumstur. Vi cyklede til Hammer Bakker, hvor der er en fin shelterplads - det var også der, vi cyklede til på vores allerførste tur for fem år siden.
At få sat dato på vores tøsetur var en lidt sværere udfordring, end det plejer at være: der var både en ferie til Korfu og en til London, pigerne skulle til fest med overnatning, en spejdertur mm at tage hensyn til. Af alle disse grunde blev turen datosat til d. 12. - 13. juli med en enkelt overnatning. Sagt i sjov forlangte jeg morgenmad på sengen d. 13. da det er min fødselsdag.....
Vi laver altid mad på trangiakøkkenet, når vi er på tur. I år fik vi en to-retters menu: whiskygryde med ris og svampesaute samt frugttærte med friskplukkede blåbær og flødeskum. Bodil og jeg fandt kantareller, mens pigerne blev sendt afsted efter blåbær. Så vi kunne krybe mætte i soveposerne.
Faktisk kan man godt få rundstykker på sengen, selvom man befinder sig midt ude i skoven. For helt uden at jeg havde fattet mistanke, havde Bodil allieret sig med sin mand, Hans. Han kom nemlig med rundstykker, kaffe, the, ost og marmelade og fødselsdagsflag og så var festen jo ligesom i gang ;-)
Det kan man da kun blive glad i låget af. Og se, solen skinner fra en skyfri himmel.
De ser godt nok lidt trætte ud.....men det er jo også først på dagen. Så tak til min skønne veninde Bodil (og Hans) for den dejlige overraskelse!

Vel hjemme igen på egen matrikkel finder jeg denne buket:
Endnu en skøn veninde.....hun har nu kaffe (eller noget stærkere til gode).....med sådan en herlig start på dagen er det jo ingen sag at blive et år ældre!
lørdag den 9. juli 2016

Kan man virkelig overleve på sådan en kurv?

Det satser vi da i hvert fald på ;-) Cecilie, vores kusine fik et efterskolesurvivalkit, da hun skulle på efterskole. Hun gik der i to år. Sarah fik et tilbudt, da hun tog på Ingstrup Efterskole, men hun syntes vist, det var alt for fjollet med moderens genbrugsflip.....Jeg syede også et til naboens datter - hun blev også glad for kurven og tog den med på efterskolen.
En anden datter, Nanna,  i vennekredsen skal på Hørby Efterskole efter sommerferien - hun skal selvfølgelig have lidt godter med, når hun drager afsted. 
Hendes er med en baglomme, som kan fyldes med lange stykker slik.....i kurven er de væsentlige fornødenheder: shampoo, balsam, vatrondeller, vatpinde, chokoladedrik, Pringles, renseservietter, bodyshampoo, tandpasta og en deo

torsdag den 7. juli 2016

Så blev det Maries tur......

Så blev det Maries tur til at komme på efterskole. Det har hele tiden været planen, at hun skulle afsted i 10. klasse, men efter en turbulent tid i 8. klasse, er det nu besluttet, at hun skal allerede i 9. klasse. Det bliver så godt! Jeg er sikker på, at efterskolen kan give hende det undervisningstilbud, hun har brug for!
Og bedst af alt, så glæder Marie sig.....
Når man skal på efterskole, skal man jo have et efterskole-survivalkit, bestående at en kurv lavet af aflagte cowboybukser med fyld. Marie har selvfølgelig været med i designprocessen ;-)
Stoffet til bogstaverne er købt i Liberty, London. Der vil jeg gerne ind igen, næste gang, jeg kommer til London....
Sådan kom Maries kurv til at se ud, nu skal den bare fyldes op med uundværlige ting til efterskoleophold.......