søndag den 28. februar 2016

Nederdel.

Dette er næsten en gentagelse fra gårsdagens blogindlæg - bare med den forskel, at nu er nederdelen færdig!


lørdag den 27. februar 2016

Ny nederdel på vej.

Der er ny nederdel i sigte.....
Den skal bare lige lægges op, men det har jeg brug for hjælp til. Hjælpen er heldigvis lige i nærheden - mon ikke jeg kan fange Jane (god veninde og nabo) i løbet af formiddagen. Vi går bl.a til syning sammen og hjælper ofte hinanden med håndarbejdsmæssige udfordringer. Eller bare almindelige oplægninger, som jo skal måles fra gulvet og op, således at oplægningskanten er lige langt fra gulvet uanset, fra hvilken vinkel din nederdel/kjole/bukser bliver set på.
Når oplægningen er klaret, tror jeg, den skal pyntes med en  applikation, som naturligvis indeholder knapper.......


fredag den 26. februar 2016

Noget om knapper (endnu en gang.....)

En tøsetur til Aarhus indeholder næsten altid også et smut forbi Brugtvareterminalen i Viby. Jeg leder stadig efter en større bordlampe med blå glasur fra Søholm, knivbukke og en champagnepisker. Det var der desværre ikke skyggen af i går - til gengæld var der denne lille trææske, som kun kostede 50 kr (med indhold).
I æsken var der rester af (ildelugtende) broderigarn, det røg straks i skraldespanden. Men der var også masse af skønne knapper ;-) en del af dem endda i porcelæn eller glas. Kig med på billederne, hvis du vil se, hvad æsken gemte......
De 10 knapper øverst til venstre er ret sjove. Jeg synes, de ligner abehoveder.....
Hvide knapper i mange forskellige afskygninger.
Så selvom jeg ikke fandt det, jeg oprindelig ledte efter, synes jeg alligevel, jeg fandt loppeguld.....
lørdag den 6. februar 2016

Puder og kurv i pileflet.

Begge puder er nu færdige. Linningerne er samlet sammen gennem lang tid - hver gang jeg har syet et par grydelapper, har jeg klippet linningen af. Til de to puder har jeg brugt ialt 44 linninger, det vil jo sige, at jeg også har brugt 44 par cowboybukser. Det er da egentlig ret vildt at tænke på.....
I dag har jeg flettet min første kurv i pileflet og så endda på arbejde. Som afslutning på et temaarbejde om middelalderen havde 5. og 6. kl. besøg af en pilefletter. Eleverne var så dygtige, at jeg også fik mulighed for at lave en, og da formiddagen var gået, havde alle fået flettet en brødkurv/slikskål/chipsskål.
Jeg tror ikke, det er sidste gang, jeg pilefletter.......