lørdag den 31. januar 2015

Når man må ændre på sine planer.....

I går var Jane og jeg taget til Garnudsalg i Gug.....
Jeg skulle jo have mere garn til mit karrygule tæppe.....
Men, som jeg måske burde havde sagt mig selv, var indfarvningen en anden, samtidig var de nister af garn, som gjorde garnet til en tweed, en helt anden farve!
Så står man jo der og skal til at tage store beslutninger.....
Som pt er udsat! Jeg gider ikke trevle op, men hvad er alternativet? 
Så nu ligger tæppet i dyngen (som dog er forholdsvis lille) med ufærdige projekter. 
Så kan jeg tænker over, hvad jeg gør.....

Men værre er det jo ikke. Der er andre garnbutikker og en ny trøje, som jeg gerne vil strikke, så har jeg købt garn til en af de norske trøjer, som er i Kofteboken!
Jeg er helt klar til at gå i gang! Mangler bare lige en kop kaffe inden for rækkevidde.

mandag den 26. januar 2015

Ny inspiration.

Så har jeg ikke mere garn til det karrygule tæppe. Det gør det ekstra nødvendigt at komme på garnindkøb hos garnudsalg på fredag. 
Til gengæld har jeg erhvervet mig denne skønne bog:
Der skal helt sikkert strikkes en model fra bogen. Jeg har to favoritter - især kan jeg godt lidt den, der er på forsiden. Men jeg skal være færdig med tæppet, før jeg går i gang.....ellers tror jeg tæppet bliver 'glemt'......

torsdag den 22. januar 2015

Ikea-skamler i skolen.

I håndværk & design arbejder vi med decoupage og syning. I mandags bestod eleverne "den store Ikea-eksamen". De skulle samle en skammel - Oddvar - fra Ikea. Nogle mente, at Ikea havde lavet fejl i samlevejledningerne......men med lidt hjælp fik alle samlet skamlerne. I går kunne vi så gå i gang med at male og lave decoupage.
Ideen har jeg fåer fra Mette Jørgensen med bloggen Bæredygtigt design (den findes på min blogliste).
Mange valgte at lave decoupage med Anders And blade og de fleste faldt for den blå maling, som kan ses nederst til venstre.
Når vi er færdige med at male, og dekokrerer, skal der syes hynder til skamlen.

mandag den 12. januar 2015

Sjov med kork.

Dagen i dag har budt på lidt sjov med korkpropper. Der er brugt korkpropper - selvfølgelig - limpistol, øksner, uld, knapper, perler, knappenåle, rulleøjne, snor og masser af fantasi.
Damer på tur.  

søndag den 11. januar 2015

På livet løs.

Jeg strikker på livet løs.....langsomt svinder garnet ind.....
Ved, der ikke er garn nok til at gøre tæppet færdigt, så jeg må en tur til www.garnudsalg.dk - de har også en fysisk butik i Gug - en forstad til Aalborg. 


søndag den 4. januar 2015

Ferielæsning.

Der har været masser af tid til at læse i denne juleferie. For første gang er det lykkedes mig at læse en bog færdig på e-reolen.....ja faktisk hele 4! Hva' siger I så? 
Hvis I lover ikke at sige det til nogen, så vil jeg godt indrømme, at jeg i lang tid har været irriteret over, at ipad-skærmen hele tiden drejede sig, når jeg skiftede stilling. Jeg læser nemlig ofte i sengen, men så var, at mit kvikke hoved kom i tanke om, at man jo kan låse skærmen, så den ikke roterer....se, det er smart! Og så kan man forstørre teksten, så man helt kan undvære brillerne. Så var alle forhindringer ligesom ryddet af vejen.....
E-reolen findes som en app, og man låner via sit cpr.nr og bibliotekskode. I mit tilfælde den samme, som jeg bruger, når jeg går på biblioteket i Nørresundby/Aalborg. At bruge e-reolen kan især anbefales, hvis man er for doven til at gå ned på biblioteket.....
I hvert fald har jeg været godt underholdt at disse bøger, som alle har handlet om kvinder og mænds forhold til hinanden og hvad dertil hører.....og så har de alle haft et glimt i øjet, så jeg har fået motioneret lattermusklerne - benmusklerne blev jo skånet for gåturen til biblioteket.

Grydelapper igen igen.

Syr grydelapper her på den sidste feriedag ;-) en lille stak blev det til.....
Hele stakken.
De nye i stakken.