lørdag den 31. maj 2014

En fjer bliver til fem høns -

Eller tre par shorts bliver til 6 par shorts, to toppe og tre nederdele. Rikke har nemlig mange tørklæder, som skal upcycles. Indtil videre er et blevet til tre par shorts og en nederdel.
Nederdel i stof magen til det første par shorts. Marie er fotomodel. I dag har jeg syet to par shorts, som stort set er magen til hinanden. Kun knapperne og "heartmade-mærket" er til forskel. Det er et par shorts til Rikke og et par til hendes datter Kristine.

Jo der forresten en anden lille forskel - nemlig det lille hjerte, som også er Heartmades kendetegn.
Hjertet har fået plads nederst på shortsene lige ved sidesømmen. Jeg er sikker på, at Rikke hopper på cyklen lige og lidt og tager turen til Nørresundby for at hente sine shorts.torsdag den 29. maj 2014

Operation shorts.

Så er operation "fra tørklæde til shorts" gået i gang. I går fik jeg justeret mønsteret sammen med Rikke. 
Gylpen er en snydegylp, men jo ganske dekorativt pyntet med 4 forskellige lilla knapper.
Mønsteret med justeringer. Tør næsten ikke sætte saksen i det fine silkestof. Og hvordan bliver det mon at sy? Synes ofte at tyndt stof har en tendens til at trække.....
Lige om lidt skal der træffes store beslutninger..... Lyserøde eller
perlemorsknapper?
Skal de magen til hinanden? Eller forskellige? Skal de have fire eller to huller?
Her 3 x 4 ens.
Her er 3 x 4 forskellige. Og sidst men ikke mindst perlemorsknapperne med to eller fire huller.
Selv om jeg synes, at der er noget eksklusivt over perlemorsknapperne, og at de derfor passer til silken, så har de dog også en ulempe: de er ret tunge. Hvad synes I?
søndag den 25. maj 2014

"Prøveklud"

Jeg bliver nødt til at lave en prøveklud.....
"Mønsteret" Rikke havde med, var et par short, der var syet. Jeg fandt et mønster på et par pyjamasbukser, som måske kan bruges. Jeg har det bedst med at tjekke for størrelse, længde mm. Især fordi det er nogle ret dyre tørklæder, der skal upcycles! 
Jeg havde et gammelt tørklæde fra H&M i stofgemmerne - det bliver nu til shorts. Måske er der nogle der kan bruge dem.....selv kan jeg ikke passe dem. Rikke og jeg er ikke helt samme størrelse ;-)
Indtil videre bliver de med en snydegylp, som pyntes med knapper. Den nederste kant bliver ikke lagt op. I stedet bruges frynserne som afslutning/oplægning. Smart ;-)lørdag den 24. maj 2014

En syopgave.

Jeg har fået en syopgave.....af Rikke fra min seminariestrikkeklub.....
Sy mine "so last year" tørklæder om til shorts!
Lige som disse - se det er en god ide! At lave noget gammelt om til noget nyt! Genbrug i bedste stil!

Karneval

Der skal et godt foder til, når man skal til karneval.....
Der blev spist i hold og næsten spist op. Så håber jeg bare, at de unge mennesker fra IE holder ud i lang tid. God fornøjelse!

torsdag den 22. maj 2014

På søndag

Skal jeg et smut forbi Huset i Hasserisgade! Tror nok, jeg jeg har lokket min kollega Anne Mette med.....
Er det også noget for dig? Så er der åbent mellem kl. 11.00 og 16.00.


tirsdag den 20. maj 2014

Blomster

Lige et lille kig på de blomster, der er i haven lige nu.....
Tror, det er første år, den hvide klematis for alvor blomstrer.

Jeg strikker.....

Jeg strikker et langt - meget langt halstørklæde - det skal nemlig valkes. Og så skal der laves "bomber" ved hjælp af knapper. Jeg har snuppet ideen hos www.hannerimmensuniversconebane.blogspot.dk. Hanne var, da vi arbejdede sammen på Hou Skole, en kreativ sparringspartner og inspiration ;-) og som I kan se, så er hun det stadig.
Heldigvis kunne jeg finde noget brugbart garn i gemmerne. Fedt, for så kan man gå i gang, når man har lyst/fået inspirationen og ikke først, når garnbutikken har åbnet ;-)


lørdag den 17. maj 2014

Sommergrydelapper.

Jeg har syet grydelapper med et sommerligt islæt. Jeg har lavet skråbånd af stof, jeg har købt hos www.malika-rosa.dk. De er lige til grill og hygge på terrassen.
Så nu kan sommeren bare komme an!
fredag den 16. maj 2014

Med vand og sæbe.

Da Bodil og jeg var til loppemarked hos Kinnerup Antik, fik vi et godt fif til rengøring af træmøbler: pisk 500 g sæbespåner i 1 l kogende vand. Lad det afkøle, og man har nu en kæmpe portion stift sæbe.
Det skulle afprøves på mit sofabord, som jo er min fars svendestykke. Det havde en masse rande og andre pletter.
Klar til at blive skrubbet ude på terrassen. Som det ses er der også nuancer (lyse og mørke steder) i træet. Bordet er forresten lavet af massivt egetræ.

Man må sige, det var tiltrængt.....
Helt lyst og rent. Nu skal det bare tørre i nogle dage, (mest for at være sikker på, at det er helt tørt) før det skal have en omgang træolie. 


onsdag den 14. maj 2014

Vendsyssel rundt....

Sarah var hjemme fra efterskolen for at blive vaccineret. Det betød jo, at jeg skulle en tur til Ingstrup i formiddags. Heldigvis har jeg nogle undervisningsfrie onsdage - så det er nemt at få til at hænge sammen med arbejdet. Det med undervisningsfrie dage skal altså ikke undervurderes - det er bare helt fantastisk at have en pause midt på ugen, ikke at jeg ikke arbejder, men jeg kan helt selv bestemme hvad og hvornår.....jeg benyttede samtidig lejligheden til at besøge en skøn kollega, som desværre er sygemeldt. Men inden besøget hos min kollega, kunne jeg lige nå en blomsterbustik for at købe "kattetunger"  samt en blomst til stuen.
Der med kattetunger er en stående joke i vores familie, når man er på sygebesøg. Der er da heller ingen grænse for, hvor mange kattetunger jeg har spist på Skive Sygehus, da jeg som barn besøgte min bedstemor. I dag var kattetungerne dog skiftet ud med lakrids dækket med chokolade og lakridspulver. Det tror jeg, faldt i god jord ;-)
Jeg skulle selvfølgelig også i genbrugsen, og gæt hvad jeg købte! Knapper, selvfølgelig!
Til den nette sum af 8 kr!
mandag den 12. maj 2014

Mønster fra Bilbao.

Efter lidt søgen på www fandt jeg dette billede fra Bilbao. Og det matcher jo ganske fint mønsteret på Bilbao Tarte, som vi fik ag vores baskiske gæster.
Kagen så sådan ud:
Dog lidt hårdt medtaget, men mønsteret kan sagtens genkendes.
søndag den 11. maj 2014

Gæster fra Baskerlandet.

I denne weekend har vi haft gæster fra Baskerlandet. De kom i mandags, har boet på Ingstrup Efterskole mandag - fredag, og i weekenden skulle de med eleverne hjem på weekend. Det var vores tur til at gøre "gengæld", da Sarah i efteråret var med efterskolen i Bilbao og boede privat hos Andrea. De havde fine værtindegaver med:
Mønsteret i kagen er det samme som på fortovene i Bilbao. Den haft en hård medfart i kufferten. Man må i dette tilfælde nok sige, at det er tanken, der tæller, for det er ikke en kage vi bryder os voldsomt om....
En bastisk bordskåner, som også kan hænges på væggen. Mønsteret er kendetegnet for Baskerlandet.
Og så to flasker vin, hvidvin fra Baskerlandet og rødvin fra Rioja. De skal nydes på terrassen til sommer.
Deres besøg i Danmark slutter i morgen, men i dag har hele banden (baskere, ProEf10 - elever med familie) været på udflugt til Fårup Sommerland med grill, rutschebaneture, regnvejr, solskin, stort kagebord og gode grin.


lørdag den 10. maj 2014

Fødseldagsgave til faster

Så fyldte faster rundt - det samme gjorde Henrik - så nu kan gaven afsløres: forklæde, grydelapper og æggebægere.

På denne udgave af forklædet, er der regulerbar strop. Måske skal den nederste knap flyttes, så det bliver den øverste? Men det må finjusteres, når hun tager det i brug.....
Jeg synes, jeg har været lidt uheldig med billedkvaliteten, men håber dog, at det er til at få en fornemmelse af, hvordan det ser ud i sin helhed.


søndag den 4. maj 2014

Så er der rene knapper.....

Knapperne er rengjorte, sorteret og puttet i dåser, æsker, krukker og kasser. Her får I lige et kig på herlighederne.....Med Bodil på tur

Jeg har været en tur i Dronninglund hos Kinnerup Antik og Loppemarked i dag. Jeg lokkede Bodil - en af strikkeklubveninderne - med. Jeg købte smørebrætter, 10 kr pr styk. De er alle i meget fin stand.
På en eller anden måde ender det også altid med, at Bodil finder nogle knapper, men at det er mig der køber dem.....
Det er nok de mest beskidte knapper, jeg nogensinde har købt, så nu ligger de i opvaskebaljen....men de var altså også billige.