tirsdag den 31. december 2013

Kan man hækle af noget af cowboybukser?

Ja, det kan man godt, men hold da op, hvor det støver!! Forleden klippede jeg strimler af nogle af de cowboybukser, jeg havde liggende. Jeg fandt ud af, at der er stor forskel på, hvor tæt de er vævet og dermed også, hvor meget de støver/fnulrer.
Min plan var noget stort.....men det ender vist med en kurv i brødkurvsstørrelsen! 
Gamle Lewis trevler helt vildt! Men nu hækler jeg videre og afventer det færdige resultat med spænding. Til sidst er der kun at sige TAK FORDI I KIGGEDE MED ;-)
lørdag den 28. december 2013

Pude med sølv og knapper.

"Nytårspuden" færdig pyntet med sølvbånd og fine metalknapper.
Denne pude er den tredje syet af aflagte cowboybukser, så nu er der da lidt til inspiration på det kreative værksted. 
Nu har jeg efterhånden syet grydelapper, forklæder, en enkelt brødkurv (forklædt som "efterskole-survival-kit") julepynt, tasker i forskellige afskygninger og nu puderne. Hvad mon det næste bliver?Nytårspude in spe.

Kan man lave en pude beregnet til nytårsaften? I hvert fald har jeg fundet de sorte cowboybukser frem sammen med metalknapper og zigzagbånd i sølv. Det er da meget nyårsaftenagtigt, er det ikke?

Nogle gange kræves der værktøj fra værktøjskassen....jeg synes nemlig, at trykknapper er for  "høje".
Jeg ved aldrig helt, hvordan det ender.....kun at det plejer at ende godt;-)


torsdag den 26. december 2013

Endnu en cowboypude.

Så fik jeg syet endnu en cowboypude - en lys udgave med bånd og knapper.
Jeg synes, den er til den romantiske side, så måske er det denne model, pigerne falder for?

Cowboypuder.

Jeg er i gang med en pude, som nok kommer til at lave lidt lang tid at lave.....
Den flettes af linningerne fra de cowboybukser, jeg bruger til grydelapper, forklæder mm. Jeg er lidt spændt på, om det kan lade sig gøre at sy den sammenpå maskinen - der er jo mange lag, og jeg er i tvivl om symaskinen kan klare det.
Jeg mangler mange linninger, før jeg synes, den har den rigtige størrelse.
Jeg fik syet dette betræk i formiddags. Det er en demonstrationsmodel til håndarbejdstimerne og det kreative værksted. 
Inden jeg kom så langt, så det sådan ud:
Monteringspuden er fra Ikea og en gave fra en af mine elever - Trine - på det kreative værksted.
Hun må jo kende sine lærere godt ;-) jeg var dog ikke den eneste, der fik en pude. Dansklæreren fik en pude med en sætning, hvor der var sat X under grundleddet og O under udsagnsleddet, matematiklæreren fik en ligning, Anne Mette - min makker på det kreative værksted - fik en med sakse, pensler, knapper og andet godt  og trivselspersonen fik også en med vise ord. 
Jeg har masser af cowboystof, så jeg vil lave en par ekstra betræk til inspiration til undervisningen efter nytår. I skal nok få dem af se, efterhånden som de bliver færdige.onsdag den 25. december 2013

Julefreden har sænket sig.

Dagen derpå, og vi sidder alle med en god fornemmelse af, at det var en super hyggelig juleaften. Og sikke fine gaver, vi fik :-)
Hvis man skal sætte overskrift på nogle af mine julegaver, er det vist knapper og fnug-barbermaskiner. Det med barbermaskinerne vender jeg tilbage til!
Nu er jeg simpelt hen den glade ejer af Ilse Christensens bog om knapper: At se - en knap. Plus lidt løse knapper. Skønt.
Tilbage til fnug-barbermaskinerne: jeg har ønsket mig en enkelt af slagsen.....først troede jeg måske, det kunne være et løbesko (gaven var var Henrik, og han arbejder i Fusion, hvor de sælger sportstøj til triatleter) - måske han mente, at jeg trængte....
Stor var derfor overraskelsen, da jeg pakkede denne gave op:
12 styks fnug-barbermaskiner!! Hvad siger I så? Henrik havde da godt tænkt, at det var en stor kasse til en "shaver", men var så åbenbart blevet enig med sig selv om, at det kunne være noget med nogle ledninger eller andet tilbehør. 
På fredag stiller jeg mig selvfølgelig i byttekøen i Imerco og afleverer de 11, der er for mange! Men det grinede vi meget af. Tror, at juleaftenen 2013 vil blive husket som den jul, hvor jeg fik 12 fnug-barbermaskiner fra OBH.....

Glædelig "bagjul" og tak fordi I læste med!søndag den 22. december 2013

Juletræstæppe fra dengang da mor var dreng.....

I går var jeg et smut hjemme hos min mor, og med mig fik jeg dette gamle juletræstæppe ;-). Det blev taget i brug første gang i 1967 - det år mine forældre blev gift. Siden er der kommet flere årstal på.
Det ældste årstal på tæppet er dog 1968. Jeg synes, det er så flot og er rigtig glad for, at det nu skal "bo" hjemme hos mig.


Nisser og årstal er lavet af filt og syet eller limet på. Og så er det for resten min mor, der har lavet det!

fredag den 20. december 2013

Marie har gjort det igen!

Så har Marie igen begået et mesterværk. Hun har været på brobygning på Tech College - Construction, og se lige hvad, hun har fået ud af det.....


Foderbræt med zinktag og zinkbakke, man kan tage ud. Det er også kroge til foderkugler. Nu er den pakket ind, og skal under juletræet juleaften. Jeg har sagt, at jeg gerne vil have den.....torsdag den 19. december 2013

Løven, heksen og garderobeskabet.

Der var engang nogle børn, som gik i 4. kl. på Hou Skole - det gør de sådan stadig, men alle gode eventyr begynder jo med "Der var engang......"
Børnene elskede at lege i de gamle tomme vægskabe, som stod i deres klasselokale. De legede Narnia, og syntes, det var smadder hyggeligt at sidde i skabene og læse. Pludselig fik deres klasselærer en ide.....hvad med at læse Løven, heksen og garderobeskabet af C.S Lewis? Det kunne der jo komme et meget godt danskfagligt projekt ud af. Heldigvis var 4. kl. med på ideen, så nu er vi i gang med at læse bogen, vi har set filmen, vi har lavet personkarakteristikker og vi har haft en tegnekonkurrence. Tegningerne hænger nu på bagbeklædningen i skabene, der er syet hynder til bunden af skabene og spots i loftet, så de også kan se til at læse ;-)
Vi har også en Aslan, som venligst er udlånt af en af eleverne.
Mangler lige at få de sidste tegninger lamineret, men det ordner i i morgen, mens vi hygger og spiller spil.
Ja, jeg synes selv, det er en fantastisk ide.....men jeg havde sikkert ikke fundet på den uden inspiration fra eleverne. Så er det jo heldigt, at de kunne hjælpe mig lidt på vej med deres leg i skabene ;-))


tirsdag den 17. december 2013

Overholdt deadline.

Deadlinen blev overholdt, og jeg har nu sendt 8 sæt grydelapper og 8 sæt julepynt til det midtjyske til Anni, min bofælle på Den Jyske Idrætshøjskole. Meget er ændret siden: nu hedder skolen Vejle Idrætshøjskole og en bofælles kaldes en roomie ;-)

Så nu står den vist på klargøring til jul og julegaveindkøb! 


søndag den 15. december 2013

Det går bare der ud ad.....

Jeg har travlt..... men det er bare hyggeligt, for det skrider planmæssigt frem. Og i aften er vi inviteret på aftensmad hos venner - og så måtte der lige en værtindegave med.
4 sæt grydelapper klar til levering, nu mangler jeg bare 4 sæt mere.
Et sæt grydelapper kræver et par bukser, da jeg bruger begge baglommer. Det betyder så bare, at jeg har masser af halve bukser liggende klar til nye upcyclede projekter ;-)


lørdag den 14. december 2013

Slankende chokolade!

Har fået den mest fantastiske opskrift på chokolade af Maj, som jeg går på sykursus sammen med. I dag har Marie og jeg lavet chokolade - første portion holdt ikke længe! Måske er det også lidt naivt at tro, at det kunne holde til jul.....
Hvis du er fristet, kommer opskriften her:
200 g mørk chokolade 70 - 85%, 1/2 dl piskefløde, 1/2 dl flydende oliemargarine med rapsolie eller 45 g smør, 100 g macadamianødder, 5 - 10 rosa peberkorn (alt efter hvor meget power, du er til), 1 plade sukkerfri hvid chokolade.
Sådan gør du:
- smelt den mørke chokolade i et vandbad sammen med fløde og flydende oliemargarine.
- hak nødderne groft. Knus peberkorn i en morter.
- når chokolademassen er smeltet, tilsætter du knust peber, hakket hvid chokolade .
- hæld massen i en silikonerugbrødsform eller konfektforme. 
- drys med hakkede pistacienødder og evt. rosa peberkorn.
- stil formen i fryseren i ca. 30 min. Skæres i 1 cm tykke staver. Opbevares på køl

Så må jeg vist hellere nævne det med det slankede.....i opskriften står: "Opskriften er noget af en MUFA-bombe. MUFA står for monoumættede fedt, og forskning har vist, at de sunde fedtsyrer øger kroppens insulinfølsomhed og er med til at reducere dit taljemål, hvis du spiser nok af dem og undlader hurtige kulhydrater i din kost." 

Så bare spis løs.....det smager også godt ;-)


Systue.....

Så er der dømt systue....
Grydelapper af gamle cowboybukser.....
2 sæt til amerikansk lotteri på skolen og 8 sæt til en højskoleveninde.....
Der er deadline på tirsdag.....

En så stor produktion kræver jo 8 par aflagte cowboybukser, heldigvis har jeg en god leverandør, nemlig min dejlige kollega Anne Mette ;-) Jeg har også planer om flere hjerter og stjerner....
En - to - tre - sæt igang!
fredag den 13. december 2013

Myanmar i Hou.

I denne uge har vi haft emneuge på mellemtrinnet. Vi har arbejdet med materialet fra DR omkring Myanmar, hvortil overskuddet fra Børnenes U-landskalender går. Da eleverne næsten lige har fået udleveret I-Pads, har de dokumenteret deres arbejde i book creator. Vi er ikke helt færdige, men heldigvis har vi et par dage i næste uge, hvor vi kan finpudse og justere.
Men dag sluttede vi af med at spise dejlig mad. 6. kl. var kokke, mens vi andre dækkede "bord" (vi spiste på gulvet) og pyntede op med blomster, frugter og røgelsespinde.
Samosaer i stakkevis.
Ris og kylling. Der blev stort set spist op ;-)
Vores gamle gymnastiksal var pyntet op med huse bygget af ispinde og et lille alter med masser af guld - ligesom Swedagon pagoden, også kaldet Den gyldne Pagode, i Myanmars største by Yangon.

De foregående dage havde vi lavet forsøg med saltsydning og tsumamier. Og så blev der bygget nogle fantastiske huse af ispinde. Et projekt, som udviklede sig til både at indeholde fiskerbåde, tørresnøre, trapper, senge, gryder og meget mere.


En helt igennem fantastisk uge og på onsdag bliver hele herligheden udstillet i hallen til vores julefest.torsdag den 12. december 2013

Stjerner.

Så blev stjernerne syet færdige. Jeg er selv ret tilfreds, og kan mærke, at der nok kommer flere!

Der er i hver fald klippet ud til flere.....og det gode er, at jeg samtidig tynder ud i bunken af cowboybukserester;-)


mandag den 9. december 2013

Upcyclede hjerter og stjerner

Endelig fik jeg tid ved symaskinen.....det er foreløbig blevet til lidt flere hjerter. De er pyntet med korssting - syet på maskine.
Det blev også til en enkelt stjerne, men der er flere på vej. Den er pyntet  med knap i midten ;-)


Jeg bliver så glad.....

Jeg bliver så glad, når jeg sådan helt uventet får en gave.....
I dag kom Niels med denne lille pose fra Den gamle by.....
I posen var denne lille bogmærkeugle. 
Tænk engang.....Niels har tænkt på mig, mens han var på tur med sine forældre. Det er da super skønt, så Niels fik en ekstra krammer i dag <3

fredag den 6. december 2013

Efter stormen

I går var jeg sammen med 3. kl ude at se på højvande. Det var lige før, der var vand på kørebanen nede ved havnen i Hou.
Jeg tror kun, der manglede 10 cm, før vandet var kommet over molekanten. Turen gik videre langs havnen og til Sønder Strand. Meget anderledes end om sommeren, men også meget smukt!

Højvande ved badebroen, som bruges af vinterbaderne.
Stien ned til stranden.....


Her plejer at være en bred sandstrand.....
Det blæste stadig ret meget, så vi fik friske røde kinder af gåturen ;-)