fredag den 29. november 2013

Jul i Hou.

Vi har haft juleklippedag på skolen i dag. Udover fluesvampene, julede vi også i bedste Shane Brox-stil. 
Tusser og glimmer er noget der dur, så nu har vi masser af glimmer tusser hængende i vinduet. Nedenunder kan I se lidt flere billeder fra juleklippedagen med min dejlige 4. klasse, bedsteforældre og andet godtfolk.Fluesvampene står i vinduet eller hænger i loftet sammen med grankogler. Jeg må lige få taget nogle billeder af hele herligheden på mandag!


mandag den 25. november 2013

Pakkekalender.

Marie og jeg har pakket gaver ind til Sarahs pakkekalender. Det med pakkekalender er normalt ikke noget vi bruger, men når man er på efterskole, må man godt blive forkælet lidt.....
Det er ikke dyre gaver, men ting som man bruger til daglig, når man er 16 år. Der er også lidt til den søde tand og nogle af gaverne kan deles med værelseskammeraterne ;-)

søndag den 24. november 2013

Cover til PC

Marie har fået skolecomputer, og det er super herligt! Der er bare det, at når man både skal have skoletasken, idrætstasken og computertasken med i skole, ja så har man altså meget at slæbe på. Så nu har jeg forsøgt at minimere taskebyrden ved at sy et pc-cover, så computeren kan være i skoletasken.
Jeg har valket en uldtrøje købt i Norge for herrens mange år siden. Det var hul på ærmerne og ribben var blevet noget slatten. Jeg har brugt skråbånd og bånd til at skjule syningerne med. Og så lukkedes klappen med to store knapper fra knapkassen.
Sådan ser coveret ud bagfra.
Og sådan ser det ud forfra. Både Marie og jeg synes, det er blevet ret godt, men det bedste er selvfølgelig, at nu kan computeren komme i skoletasken, så der højst er to tasker, der skal med i skole.Fææærdig!

Nåede næsten at blive færdig med min heldragt i går.....
Så for 10 minutter siden syede jeg det sidste sting.....
Tror, jeg bliver nødt til at finde et bælte i en matchende farve for at bryde mønsteret. Jeg har også syet pailletbånd på kraven. Det var ikke med i den oprindelig plan, men syholdet insisterede.....

mandag den 18. november 2013

Der sorteres....

Nu skal det altså være.....
Jeg sorterer og lægger i orden i mine sykursus-papirer.....
Der er indkøbt plastiklommer til formålet.....
Plastikmapperne bliver skiftet ud med ringbind.....
Der er noget om bukser, nederdele, kjoler, overtøj, bluser, strik- og strækstoffer, materialelære, mønsterarbejde, smarte detaljer. Burde egentlig kunne sy min egen garderobe ;-)
Håber at få lidt tid ved symaskinen senere i aften, så jeg kan få syet min buksedragt færdig - eller næsten færdig - når der er syning for sidste gang på fredag og lørdag!


søndag den 10. november 2013

Leg med knapper.

Med risiko for at afsløre mine intentioner (kransene er nemlig en gave, som skal afleveres i morgen) skal I da lige se, hvad jeg fik lavet i dag; julepynt af knapper.
Det sjove og pudsige er, at jeg en dag i sidste uge fik tilsendt - det samme billede af en grøn knappekrans - men fra to forskellige personer. Altså.....folk må åbenbart tænke på mig, når de ser noget med knapper ;-)) så tak til Hanne og Birgit for inspirationen! 


Jeg nåede det.....

Maries poncho blev færdig torsdag aften og var på i skole fredag ;-) måske burde jeg lige have presset den nederste kant. Jeg forlængede nemlig ponchoen ved at samle masker op forneden og så strikke 7-8 ekstra centimeter.
Nu gælder det min buksedragt....mangler elastik i taljen, oplægning, knapper og tryklåse på stolpelukningen og afslutning af halskant.....deadline er d. 6/12! Men det skal jeg nok nå ;-))
Jeg har syet et pailletbånd på benenes sidesømme og på skuldersømmene, ret smart. Jeg skal nu på jagt efter nogle fede støvler med en ikke alt for høj hæl. Forslag modtages med kyshånd.


onsdag den 6. november 2013

Maries poncho.

Jeg har travlt.....jeg har nemlig lovet at være færdig med en poncho til Marie senest på fredag kl. 16.45! Hun skal til fødselsdag hos en af Cirkeline-pigerne (børnehaveveninder), selv skal jeg også på sykursus, så nu skal der strikkes.
Jeg mangler lidt af rullekraven, at strikke omkring ærmegabene. Måske skal den også forlænges....Marie vil nemlig ikke havde frynser på, og så er den vist lidt for kort. Men det kan jo tjekkes, så snart jeg er færdig med at strikke rullekraven.

fredag den 1. november 2013

Det kreative hjørne og nostalgi.

I en travl hverdag får jeg ikke altid lavet det vilde, hvad angår håndarbejde og andet kreativt. Til gengæld blev flere af puderne i Det kreative Værksted færdige i går ;-)
Der bliver heller ikke meget tid bag symaskinen i weekenden. I eftermiddag skal jeg nemlig mødes med 3.b! Det er min klasse fra gymnasiet. Vi skal spille Meyer lige som i de gode gamle dage på Annexet (nedlagt værtshus i Skive) snakke til kæberne går af led, spise italiensk mad (vi var i Rom på studietur) og lur mig, om vi ikke skal have et bette møde i Æ Kawa-klub. Ja man skal jo nok have gået i 3.b for at vide, hvad Æ Kawa-klub er, men det var hyle morsomt. Vores klubsang var "Må man tá cyklen med ind i himlen?" på melodi af Perleporten. Den skrånende vi, så tit vi kunne komme til det, iført Kawazaki-sko, Lewi's og gerne en polotrøje. Se det var dengang i 80'erne;-)