torsdag den 29. august 2013

Savner mine ordbøger - altså de tyske!!

Synes lige, at tiden var til at gå i gang med et taskeprojekt.....
Men jeg savner min tyske-danske ordbog - den er nemlig på efterskole sammen med Sarah.
Men når nu man selv skal tegne mønsteret op,
og vejledningen er på tysk, ja så kan man godt komme til at savne den lidt.....
 Heldigvis kan jeg få hjælp på google translate....

søndag den 25. august 2013

Smart ide til brug af rester.

Her er smart måde at få brugt sine garnrester på. Ideen er ikke min, men min mors ;-)
En pude lavet som en slange og syet sammen. Der er endda et håndtag, så den er nem at transportere.
Håndtaget er det smalle gule stykke, som er i den yderste cirkel. Smart, ikke?

søndag den 18. august 2013

Ny inspirationskilde.

Marie og jeg var i Aalborg i går for at ose. Vi skulle egentlig kun i H&M efter gamacher, men men men....vi fik da både købt nye sko til Marie, prøvet løbesko til undertegnende og så købt dette inspirerende magasin med tasker:
Der på forsiden er jo nemlig en skuldertaske og mønsteret på sådan en, har jeg ledt efter længe. Og så var prisen sat 50% ned, og det gjorde jo bestemt ikke noget.
Jeg synes, den er super flot og jeg tænker, at jeg kan bruge nogle af alle de mange gamle broderier, jeg har liggende i gemmerne. Det er i hvert fald planen.
Der stod på forsiden, at der er over 35 ideer til tasker. Udover skuldertasken, synes jeg også denne frokosttaske er sjov. Der er bare det "problem", at syvejledningen står på tysk.....puha, måske bliver det den største udfordring? Men måske skal jeg bare have det tyske gravet frem af gemmerne, ligesom jeg også har stof og garn liggende i gemmerne? Jeg prøver i hvert fald! Om at holde et omdømme ved lige.

I det nye skoleår underviser jeg i dansk i både 3. og 4. kl. 4. klasse havde jeg også sidste år, så de og jeg kender hinanden godt. Den nye 3. klasse og jeg kender derimod ikke hinanden helt så godt. Det er dog rygtedes, at jeg er lidt tosset med ugler, og jeg har hørt, at de kaldte mig ugleelskeren, inden de alle blev klar over, at der på min dåbsattest står Anette - det er da også det navn, jeg (bortset fra mor) jeg "adlyder".
Søde som de er, har de spurgt, om de ikke kan få love til lave noget med ugler - det kan da godt tænkes, at jeg kan få det flettet ind i mine planer for dem....og for ligesom at kunne opretteholde mit omdømme som ugleelskeren, så købte jeg et Ipadcover og to notesbøger med - ja gæt - ugler.
Et til Marie og et til mig.
Bare lige indtil, jeg får syet mit eget.
En til 3. kl. og en til 4. kl.
Måske kan jeg finde på en spændende ide?torsdag den 15. august 2013

Blomster på pallen.

Pallen var malet færdig i sommerferien og i mandags, 
da jeg kom hjem fra gåturen sammen med Anna Marie,
var den sørme hængt op ;-)

Altankasser købt i Jysk til billige penge.
Jeg har banket hul i bunden, så vandet kan løbe ud.
"Prøveophængning" - fornemmer man en vis for for systematik?
Her er der kommet lidt mere jord i potterne - det er vist bedre.
 Sådan! 9 stk strandasters fra Rema 1000 til 10 kr/stk.
Ved ikke med Jer, men jeg synes, det er blevet helt flot ;-9

lørdag den 10. august 2013

Sikke en start ;-)

Så er vi ved at være klar igen - ugen er gået med møder, planlægning, en lille smule oprydning og gensyn med kollegaer. I går blev vi glædelig overrasket - Ipads, som vi var blevet lovet til efterårsferien, dukkede op. Jubii! 
For et stykke tid siden valkede jeg en hæklet sweater - den var tiltænkt et etui til Ipad´en. Jeg har fundet et stykke Liberty-stof i gemmerne, som passer fint til. Jeg har bare ikke helt fundet ud af selve designet, men det må jeg jo til nu ;-) Vi får godt nok et etui/cover, men jeg synes, det er sjovere at lave et selv. Overvejer da også, om ikke vi enten i håndarbejde eller på "Det kreative Værksted" skal slagte en sweater og lave et cover. Der er nemlig sådan, at alle elever på mellemtrinet i Aalborg Kommune får en tablet eller computer ;-)
Skal lige have afleveret Sarah på efterskolen i morgen - så får jeg vist tid igen til at kaste mig over det kreative.søndag den 4. august 2013

Ugler igen igen.

Nogle gange kommer inspirationen lang vejs fra. Denne gang var det en amerikansk ven, Erica, som delte et billede via FB. Hun havde set disse skønne ugler i Daily Art Magazine News. Og ja så er rygtet om hende den ugletossede lærer altså også nået til USA. Thanks for the tip, Erica!
De er da sjove ;-) og jeg er ret overbevidst om, at dem skal vi lave på valgholdet "Det kreative Værksted" i år. Så nu skal der samles runde metaldimser ind!
By the way, så er der altså ret mange sjove ideer på Daily Art Magazine News. (Jeg er dog næsten sikker på, at det kun eksisterer på FB!) Skønne ting.

Fandt et loppemarked uden for lands lov og ret i søndags, men hvilket! Det har kun åbent 2 weekender om om året og man kan virkelig gøre en god handel! Jeg kommer igen til næste år ;-)
Jeg erhvervede mig dette lyserøde (af alle farver) franske toiletsæt:
Planerne pt. er, at det skal hænge på muren sammen med pallen, som jeg har fået malet færdig. Måske skal den endda hænge på pallen. Jeg tænker lige lidt endnu ;-)
Så har jeg forresten fået denne dunk, som passer fint sammen med en kulspand og balje af zink.


torsdag den 1. august 2013

Lysestager - part II.

Så er der boret hul i træstagerne, 
som nu er blevet til tre helt unikke lysestager ;-)


Jeg har pudset lakken af - kan godt lide følelsen af rå og glat træ.
Jeg ved ikke helt, hvor de skal stå, men en ting er sikkert,
jeg skal nok finde en plads til dem!