søndag den 24. februar 2013

Åh, de gamle bukser.

Her er Bjarnes bukser (Bjarne er min svoger) og han fylder snart 50. Derfor skal han selvfølgelig have en hjemmelavet gave. En gave, som har været ganske billig, men dog aldeles brugbar. Kan I gætte, hvad det skal blive til?

fredag den 22. februar 2013

Fra sure sokker til søde bamser.

Jeg er altid på jagt efter nye projekter til håndarbejdstimerne i 4. klasse, og forleden fandt jeg disse søde og sjove sokkedyr i et Burda-blad. Og da jeg havde en dynge enlige sokker liggende, ja så var sagen klar!
1. TRIN Du skal bruge 
en sok, fyldvat, synål og tråd, garn, saks, symaskine, knapper, broderitråd mm.
2. TRIN Vend sokken med vrangen ud og læg den i symaskinen med hælen opad og sy et firkantet "U" i fodsålen. Start og slut ved tæerne.
3. TRIN Klip indmaden af "Uet" væk, og lad 3 mm blive tilbage.
4. TRIN Vend retten ud af sokken , bind knude på de fremkomne spidser og ørerne er færdige.
5. TRIN Stop først hovedet ud med vat, form det, sy øjne og mund. Sy dernæst langs linjerne, der hvor hælen var. Så kan resten af kroppen udstoppes.
Marie lavede også en lille sokkelarve. Hun limede rulleøjne på og syede hår mellem ørerne og en lille tunge i stedet for en mund.

Mit andet sokkedyr blev vist også en sokkelarve. Den fik også hår mellem ørerne, broderede øjne  og en pompom som hale. Se, det blev til 3 meget forskellige sokkedyr ;-) Det sjove er, at man først ved, hvordan de præcis kommer til at se ud, når man er helt færdig med dem. De har på en måde deres helt eget liv.




tirsdag den 19. februar 2013

For resten.....

I mine gemmer har jeg mange ting, som jeg har fået foræret. Bl.a har jeg haft 3 strimler sælskind liggende, som jeg har fået af Anne Mette - en af mine dejlige kollegaer. Inspireret af de andre kursister på syholdet på FOF, har jeg fået lavet et mønster på en vest, hvor jeg får brugt sælskindet. 
Da jeg jo ikke har så meget sælskind, kommer jeg også til at skulle bruge en del sort skind. Det har jeg heldigvis også liggende i gemmerne. Det sorte skind købte jeg på markedet på Portobello Road sammen med Anne Mette, da vi var i London.
Det kileformede stykke sæl, skal være i midten på ryggen, mens de to andre kommer til at være foran. Som I kan se, er der huller i skindet, men det "lappes med noget af mit genbrugsskind.

Jeg er spændt på det færdige resultat. Jeg har nemlig ikke den store erfaring i at sy beklædning i skind, men jeg ved heldigvis, hvor der er hjælp at hente ;-)



søndag den 17. februar 2013

Vinterferie.....det skal nydes!

Imens nogle af Jer gør klar til at begynde i skole eller arbejde igen i morgen, gør jeg klar til en vin-terferie, som "bare" skal bruges på kreativitet og besøg hos min mor. (Og sikkert også lidt arbejde.)
I fredags blev jeg færdig med kjole nummer to syet udfra samme model/mønster. Alligevel synes jeg, de er blevet ret forskellige.....



Jeg er SÅ glad for denne model, og egentlig kan den jo varieres i det uendelige. Det er bare et spørgs-mål om stof..... 
En tur i Stof og Stil resulterede i denne dynge:
Der er hørstof til 2 uglepuder med rødt næb. De skulle gerne syes i ferien, så de kan "flytte hjemmefra", når modtageren kommer hjem fra skiferie. Det stribede stof er en tynd jersey, som skal bruges til t-shirts. Der er i hvert fald til to, og så er det vist i orden, at have givet 130 kr. Også selv om det var impulskøb. 
Jeg blev nødt til at klippe ribben af helt oppe ved mønsterborten. Det var som om rillerne i ribben drejede en halv omgang, og det kan vi jo ikke have, vel? Men nu er jeg på rette spor igen, og jeg er helt sikker på, at det grønne er meget mere min stil ;-9


torsdag den 14. februar 2013

Jeg har fortrudt....

Jeg har fortrudt.....
Jeg er jo slet ikke til pink.....
Derfor har jeg skiftet de første 10 pinde ud.....
Grøn er meget mere min farve.....
Og skulle det ske, at jeg ikke kan passe trøjen,
 ja så er Sarah også mere til grøn end pink.


Så nu er der rundpinde både i den ene og den anden ende. Jeg skal bare lige have spurgt strikke-eksperten (Jane), om jeg har gjort det rigtigt. Jeg har nemlig ikke før prøvet at trevle op nedenfra. 

fredag den 8. februar 2013

Hvor skal vi sove i nat?

Hvis man er en sej spejder fra Nørresundby Spejderne, så skal man sove i tipi på pladsen foran Aalborg Kultur og Kongres Center i nat og natten til søndag. Der er nemlig jagt- og fiskerimesse og spejderne er med på messen. Og Sarah er selvfølgelig en af de seje ;-) 




Jeg tror, de hygger sig max. Da jeg var forbi, var de ved at vaske op efter aftensmaden. God nat og sov godt ;-)

onsdag den 6. februar 2013

Klar igen ;-)

Kleenex, stærke bolcher og otrivin har været fast følgesvend den seneste uge, men nu er der lys forude, og jeg har da også været på arbejde i dag. Herligt! Derfor har der også været slem stille på bloggen den sidste uges tid, men nu sker der noget igen.
I går fik jeg syet 3 nye mobilpunge. Det er Karen, der skal have ny og hun skal selvfølgelig have lidt at vælge imellem - derfor er der lavet tre i blå/grønne/tyrkise nuancer. Disse tre er med ekstra lang hank.
Så har jeg fået syet de tre sæt grydelapper, som jeg fik klippet for et stykke tid siden, færdige. Jeg har brugt forskellige skråbånd fra gemmerne. Jeg synes som altid, det er super sjovt at sy noget nyt af noget gammelt.


De nederste er syet af Sarahs aflagte jeans. De er næsten lidt for små, så jeg synes, det er bedst at bruge cowboybukser af en vis størrelse, for eksempel mine egne ;-)