mandag den 28. januar 2013

Nyt sofabord.

Vi (måske mest mig) har fået "nyt" sofabord. Det er min fars svendestykke, som nu har fundet vej til Nørresundby. Det har stået på loftet hjemme ved min mor i mange mange år. Jeg har haft vældige planer for bordet; nemlig, at der skulle nedfældes hollandske kakler i det, men men.....
Hvordan var det lige, det skulle gøres?
Kunne det overhovedet blive pænt?
Der var jo ikke plads til fejltrin, så efter af have rådført mig hos forskellige "træmænd", bl.a. min mors brødre, min fars bror, pedellen på skolen, min tante som bare kan lide ting med en historie, har jeg besluttet, at det bare skal have lov til at stå, som det i første gang var tiltænkt. 
Men først skulle det gøres rent!


Jeg havde nogle nano-svampe, som skulle afprøves. Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er bedre en sæbespåner, varmt vand og en skuresvamp. Men rent blev det da. Og nu står det på sin plads ved sofaerne. Udover at det er min far, der har lavet det, kan jeg godt lide, at det har en hylde. Så nu er det blevet lidt nemmere at rydde bordet..... 
Sofabord anno 1963 - endda bestået med ros ;-) og nu med en lille smule patina.

søndag den 27. januar 2013

Skal jeg trevle op?

Desperationen var ellers ved at indfinde sig i går. Jeg er nu kommet så langt, at jeg skal til at begynde på ærmerne og skulle bruge strømpepinde størrelse 4½, og jeg havde dem kun i  størrelse 4 og 5. Så jeg måtte på lånemarkedet, men nej. Strømpepinde nr. 4½ er ikke en lagervarer hos strikkeklubstøserne!
Jeg overvejer dog at trevle trøjen op, da jeg synes ribben er for løs i forhold til selve trøjen. Der er nemlig taget 20 masker ind lige efter ribben. Samtidig synes jeg også, at den sidder lige stram nok.....
Det tyder på vist på, at der skal trevles op.....
Og det er jo en måde at få sit strikketøj til at holde i lang tid ;-)
Så kan man jo altid rydde op i sine strikkepinde og hæklenåle. Som I kan se, er det også ret tiltrængt.
Og for at det ikke skal være løgn, dukkede strømpepinde i størrelse 4½ op i rodet. Så nu kan jeg da få begyndt på ærmerne, mens jeg overvejer en ekstra gang, om jeg skal trevle op....

lørdag den 26. januar 2013

Fra cowboybukser til grydelapper.

Sidste år fik jeg skrabet en kæmpe dynge aflagte cowboybukser sammen, da jeg var inde i en "taskeperiode". Jeg har dog stadig en del cowboybukser liggende, og jeg var begyndt at synes, at de fyldte lidt for meget. Men pludselig var der hjælp at hente fra disse to: www.tinadalboge.dk og www.aarnnilintu.com.
Her så jeg en sjov ide, som straks måtte afprøves: grydelapper. Jeg har foreløbig klippet til tre sæt.
Aflagte cowboybukser og skråbånd. Der er et isolerende lag vliseline imellem lagene, så man ikke brænder fingrene. Det rød- og hvidternet skråbånd er købt, men jeg har købt en "skråbåndsmaskine",  så jeg nu kan lave lige præcis de skråbånd, jeg synes, kunne være sjove ;-)
Her er et sæt lavet af Sarahs bukser. De skal dog også syes med købt skråbånd. Grydelapperne med det røde- og hvidternet skråbånd er tænk som en gave til hende, jeg har fået bukserne af. Men de pynter nu også fint i mit eget køkken, synes jeg ;-) Se bare.....
søndag den 20. januar 2013

Strikketøj og demo-modeller.

Det går bare derudaf.....se bare, hvor langt jeg er kommet!

På det kreative værksted er vi kommet godt igang, efter at vores materialer dukkede op ;-)
Masser af lækre farve til at knytte armbånd i!

tirsdag den 15. januar 2013

Nyt på pindene.

Jeg har arvet garn -
 en kæmpe sæk, som jeg kunne hente hos Elin. 
Der var masser af forskelligt garn,
 og nu er jeg gået i gangmed at bruge dette garn.
Det er udgået i forretningerne, men det skulle nu ikke slå mig ud!
Der var nemlig masser at muligheder for et match.
Jeg har længe gået og "luret" på denne sweater med islandsk mønster.
Så nu er jeg gået igang ;-)

torsdag den 10. januar 2013

I juleferien blev jeg færdig med mit broderi med oldemorfirkanterne.
(Men jeg har jo haft lidt problemer med at indsætte fotos - som flere andre af Jer
går jeg nu ind via Google Crome - og det ser ud til at virke!)
Broderiet skulle indfældes i en pude og jeg må indrømme, at det først 
lykkedes for mig 3. gang, da jeg fik vliseline bagpå. 
Nogle gange bliver man nødt til at lære det på den hårde måde: 
Spring aldrig over gærdet, hvor det er lavest - gør som der står i opskriften!Puden er en fødselsdagsgave - jeg siger ikke til hvem!

mandag den 7. januar 2013

Smykker med murersnor.

Vi skal lave smykker i Det kreative Værksted - valgholdet - på fredag. Der er bestilt masser af lædersnøre, charms og låse. Men vi skal også bruge knapper, øskner, murersnor og noget af alt det andet, vi kan grave frem fra depotet.
Jeg har derfor forsøgt mig med en halskæde og et armbånd, hvor der er brugt murersnor i neonfarver - pink og grøn. WAUW. Ideen med halskæde har jeg fundet på www.200procent.blogspot.dk og armbåndet googlede jeg under DIY armbånd.
De er da ret sjove ;-) Der kommer helt sikkert mere, når også eleverne kommer igang!

søndag den 6. januar 2013

Nu med fredagsslik.

Sådan en kageopsats kan jo sagtens bruges til fredagsslik!

Indlægget er jo lidt forsinket, da jeg har haft problemer med at uploade billeder fra computeren. Hader, når det sker :-(
Kan se, at nogle af Jer har haft samme problem. Men heldigvis har det jo været hjælp at hente hos I andre. Tak for det ;-)

torsdag den 3. januar 2013

Kageopsats - I made it myself.

Jeg ville gøre min mor kunsten efter og selv lave en kageopsats.
 Så afsted det gik til genbrugsbutikken!
Første forsøg blev en dyr fornøjelse.....
Pænt var det.....
Og der står Bing og Grøndahl i bunden af alle delene.....
Men det, jeg ikke var opmærksom på, var, at det er vigtigt at tallerknerne er helt plane. Det har jeg nu opdaget, at mange tallerkner ikke er.....
I dag gjorde jeg et nyt forsøg. Jubii.....
Det ser sådan ud og ser ud til at holde.....
Kageopsatsen er holdt i grønne nuancer - min yndlingsfarve. Er der nogen, der har lyst til at prøve selv, har jeg brugt en glaslim, som hedder Loctite. Jeg kan godt lide ideen med en moccakop foroven. Den kan jo evt. fyldes op med lakridsmandler fra Aalborgchokoladen.....guf.

Goddag og farvel.

Så er det hverdag igen, og jeg så mig nødsaget til at skifte mit indkøbsnet//skoletaske ud. Den var simpelthen slidt op! Se selv:
Det var så "farvellet". Den har ellers fulgt mig lige siden, jeg startede bloggen, ligesom den også var noget af det første, jeg syede, med ugler på.
Goddag kan vi så sige til en ny "demonstrationsmodel", nemlig denne her:
 Den har en tryklås på snablen, så snablen kan foldes ned. Både Marie og jeg synes, den er nuttet ;-)
Det er 4. klasse, der skal lave elefanter i håndarbejdstimerne. Det er nærmest en retro-elefant, da jeg har fundet opskriften i Dukker og dyr af Gunvor Aks fra 1978. Vi går i gang i morgen og lur mig om der ikke om et stykke tid, dukker lidt flere elefanter op på bloggen.