tirsdag den 27. november 2012

Jagten på de grønne knapper.

Jeg vil gerne lave nogle flere af dem her:
Derfor er jagten på de grønne knapper gået ind.
Jagten har ført mig til genbrugsbutikker i Hals, Dronninglund,
Skive og Nørresundby. Der var kun bid i de to sidstnævnte byer.
De grønne knapper er fra Skive - 10 for en 5´er ;-)
Perlemorsknapperne fik jeg af min mor, hun havde købt dem
sammen med en værkstøjskasse og andet godt for en 50´er.

Det er ikke svært at finde knapper - heller ikke grønne knapper.
Det svære er at finde store, altså dem der skal bruges til den nederste
del af knappejuletræerne. Men jeg fortsætter jagten på de store grønne!

mandag den 26. november 2012

Maries gave til Asta.

Marie skulle til fødselsdag hos Asta med tilhørende overnatning. Det var sammen med veninderne fra Børnehuset Cirkeline. De mødte hinanden, da de var 3 år, mu er de 11 og holder stadig sammen. Asta er vild med Barbapapa, så planen var klar - hun skulle selvfølgelig have en lyserød Barbapapa. Sidste år fik hun en Barbapjuske, men i år syede Marie selv ;-)
Han er ikke stor, men pænt pakket ind og klar til at give i gave. Jeg synes, det er fantastisk, når Marie folder sig ud og giver sig i kast med at lave noget kreativt. Hun har også en ugle af cernit klar til farmor - den skal bare lige i ovnen først. Hun er gået i tænkeboks, for hvad skal hun lave til Bedste?

søndag den 25. november 2012

Min kitchede adventskrans ;-)

Så blev min strikkede adventskrans færdig. Jeg synes, den er ret kitchet og sjov. Men det bedste af alt er, at den er færdig inden, det er første søndag i advent, at den kan genbruges og at den har været forholdsvis billig - har brugt 25 kr til spyd til lysene, 20 kr for halmkransen og så har jeg selvfølgelig også købt lysene. Garnet har jeg fundet i reste-garn-dyngen og filtkuglerne har jeg fået foræret ;-)
Ja jeg synes altså, det er ret sej! Jeg tror, den holder nogle år. Ellers kan pynten jo skiftes ud eller måske shines op.

tirsdag den 20. november 2012

En hemmelighed og en gave til mig selv.

I sidste uge modtog jeg disse to pudebetræk med posten:
Der er rigtig mange gode detaljer i broderiet.
Og så kunne jeg jo ikke stå for motivet!!
Begge puder er syet af Hanne, som har bloggen Tulipaner og Tomater.
Hun laver de fedeste ting af gamle broderier og retrostoffer!
Uglepuden er til mig selv, men jeg kan endnu ikke afsløre, hvem der
skal have den nederste pude og pudens motiv. Det kommer senere ;-)

søndag den 18. november 2012

Juletræspynt.

På Tina Dalbøges blog så jeg en ide, som jeg bare måtte prøve selv.....
Så jeg fandt de grønne og brune knapper frem.....
Jeg måtte også lige rode Maries perleskuffe igennem....
Blandt Maries perler kunne jeg nemlig finde stjerner.....
Er de ikke bare skønne??

Kjoler i "støbeskeen"

Der er pt. 3 kjoler i støbeskeen. Den ene har været længe undervejs.....nu skal den bare lægges op, men jeg har brug for min assistent til at hjælpe med oplægningen. Hun siger dog, at jeg bare skal lokke med kaffe.... 
Jeg har været på  sykursus fredag og lørdag. Der kom gang i en ny kjole, den glæder jeg mig til gengæld til at få syet færdig. Jeg fik denne seddel stykket i hånden af Gurli en aften til sykursus med ordene: "Anette, er det her ikke noget for dig?" 
"JO" kunne jeg så svare, så da turen gik til Århus i efterårsferien, blev der købt stof!! Ja nu er det jo ikke fordi, man ikke kan købe stof i Aalborg, men der er denne særlige butik (Citystoffer) i Århus, hvor man ud over spændende stoffer også får en super service og vejledning.
Da jeg også skal på sykursus i næste weekend, kan jeg med lidt held få den finpudset og rettet til, så jeg sammen med min søde assistent selv kan sy den færdig ;-) Den oprindelige designer hedder Eva Claudi.

Jeg har også gang i en kjole med ugler til Liv. Sidste gang jeg så hende hos Bedste, spurgte hun da også, om hvornår hun fik sin kjole.....hun glemmer nemlig ikke, at jeg har lovet hende at sy en kjole til hende ;-) Og hun skal selvfølgelig have den, mens hun stadig går i børnehave. Hun går nemlig på Uglestuen!
Den skal pyntes med skråbånd og rynkes til i halsen og i ærmerne.




tirsdag den 13. november 2012

Måske når jeg det i år....

Måske når jeg at have adventskransen klar inden 1. søndag i advent i år. Jeg er nemlig allerede gået i gang med at strikke den. Ja, du læste rigtigt. I år skal den nemlig strikkes - jeg har set ideen i Burdas juleudgave. Designeren er Stine Hoelgaard Johansen, som også har bloggen www.stinehoelgaard.blogspot.dk Jeg har fået beklædt en halmkrans med strik, sat lyseholdere, som iøvrigt er købt på Egholm, i og strikket blade. Så nu skal den bare pyntes med filtkugler og lys. Jeg overvejer, om jeg skal filte kuglerne selv eller tage den nemme løsning og købe dem.
Det øverste billedet er taget indendørs om aftenen, hvor imod det nedereste er taget udendørs om eftermiddagen. Gad vide, om jeg nogensinde får lært at tage billeder, så der ikke er så stor forskel? 
Sådan en strikket adventkrans har jo også den fordel, at den kan holde sig til næste år. Og så når jeg det også til tiden næste år!! 

søndag den 11. november 2012

Luffer til Marie.

På vores tur til Egholm og dermed "Den gamle Købmandsgård" så Marie et par luffer, som hun gerne ville have. Men jeg var ret overbevist om, at dem kunne jeg selv strikke!! Jeg tror, hun faldt for dem, fordi der var en snor mellem lufferne, lige som da hun var lille og gik i børnehave ;-) Nu er lufferne så blevet færdige, eller i hvert fald næsten. De mangler lige en tur eller to i vaskemaskinen, før de passer.....
Garnet TOVE fra Sandnes Garn er ideelt til valkning og så havde jeg det endda i gemmerne. Det er dejligt, når der bliver tyndet lidt ud herlighederne. Opskriften fik jeg af en venlig strikkedame.

torsdag den 8. november 2012

Englebasser i Sæby.

Var i strikkeklub hos Sanne i Sæby. Hun er en "gammel" seminarieveninde, og sammen med Bettina og Rikke har vi holdt strikkeklub ca. 1 gang om måneden siden første år på seminariet.
Nå men...... Sanne har - udover Mikkel - to meget kreative og dygtige tvillingepiger; Nanna og Signe. De skulle selvfølgelig havde sig en engel - altså en til hver, så det vil jo sige to. Jeg tror, de blev glade for dem. Måske inspirerer de endda pigerne til selv at gå igang ;-)
To englebasser til Sæby , så nu er der mindst fem englebasser på Søndergade i Sæby!

søndag den 4. november 2012

Håndarbejde i 4. kl.

Julen har også gjort sit indtog i håndarbejdstimerne i 4. kl. på Hou Skole. Vi laver julesokker, for det gælder jo om at have dem klar til den 1. dec.
Opgaven lød på at sy en julesok og pynte med med mindst 2 bånd. Der er både røde, grønne og grå julesokker. På et tidspunkt var der gang i alle 7 symaskiner og så har håndarbejdslæreren travlt ;-)

Fodbold og kage.

Hvad har fodbold og kage med hinanden at gøre? Sarah elsker begge dele ;-)
Og i fredags skulle de spille skolefodbold mod Farsø.
Desværre tabte Gug Skole mod Farsø, 0 - 1. ØV og atter ØV.
ØV fordi målmanden på Farsøs hold, spiller i Gug Boldklub og dermed
spiller hun til daglig sammen med pigerne fra Gug Skole. Så nu har hun
HÅNERETTEN - i hvert fald i et stykke tid.

Englebasser.

På vores tur til "Den gamle Købmandsgård" blev jeg fristet af mere end knapper. Jeg købte nemlig også denne sjove og søde engel.
Hun er lavet af en mundspatel, grydesvamp, lysmanchetter, go-cards, knapper, perler og en tynd ståltråd. I mine gemmer og køkkenskabe havde jeg alle tingene på nær mundspatlerne, men dem kan man købe på apoteket til rimelige penge (100 stk for 44 kr). Til gengæld kan man ikke købe mindre end 100 ;-)
Jeg skal da have lavet et par stykker til juletræet, nogle til at pynte andre steder og nogle til at give væk af - måske som værtindegave i december. Jeg har lavet denne engel, "trunten" på kjolen var da ikke til at stå for!
Med alle tingene linet op, er det bare om at komme igang!! Et lille tips er at borre hul i mundspat-lerne med en 0,5 mm bor. Jeg prøvede først med en spids synål, men så flækkede spatlen bare.