søndag den 24. juni 2012

En rigtig tøsepige-taske.

Så er gaven til Christinna færdig - hun er den ene af to piger, som vi skal sige farvel til på fredag. Hun skal selvfølgelig have en taske med et foto af en meget koncentreret pige, der optræder til forårskoncerten i maj. Da jeg spurgte hende, hvad yndlingsfarven var, svarede hun hurtigt og uden tøven: "Blå."
Så var det jo heldigt, at tasken skulle syes i demin, og blåt foerstof var heller ikke svært at finde;-) Jeg har pyntet tasken med pinke og lyserøde knapper, for hun er også en lille "prinsesse", som tit går i kjoler og lyserøde strømpebukser.
Tasken er knap så stor, som de andre jeg har syet - den skal jo helst passe til modtageren og hun er ikke så stor, men temmelig sød! Derfor er der også masser af hjerter på tasken.

lørdag den 23. juni 2012

Lidt legebarn er man vel altid.....

På fredag får skolebørnene jo som bekendt sommerferie, og så plejer de at smide med flødekarameller og vandballoner - i den nævnte rækkefølge vel at mærke. Men de skal ikke føle sig for sikre, for mor her har været ude at invistere.....
Den kan indeholde 3,5 l vand og skyde op til 12 meter. Der er 5 forskellige dysser, så tag tørt tøj med drenge og piger ;-))

torsdag den 21. juni 2012

Strikkeklub.

I aften skal jeg i strikkeklub hos Jane - det er bare lige tre huse væk, så det er nemt. Nu er der jo nogen, som tror, vi ikke laver noget i den strikkeklub, men det gør vi skam. Jeg skal have lavet de hæklede armbånd færdige - Eva skal nemlig til fødselsdag og i gave skal hun give et hæklet armbånd. Nu får hun hele stakken, så hun har noget at vælge imellem....
De er pakket og klar i en lille kurv med tråd, knapper, saks og tændstikker. Tændstikkerne er til at lægge mellem knappen og stoffet, så der bliver en lille "hals" med til lukketrensen.

søndag den 17. juni 2012

Og så gik den weekend.....

Udover at hente Sarah fra en fodboldkamp, som vi ikke snakker mere om, købe sandaler sammen med Marie, drikke kaffe med Jane, invitere til fødselsdag og andre lidt mere kedelige weekendbeskæftigelser, blev jeg færdig med tasken med min mors konfirmationsbillede på forsiden, fik syet en mobilpung til Ninna, som havde fået stjålet den gamle - nok mest pga. mobilen deri - samt syet en afskedsgave til en af tøsepigerne fra min klasse.Jeg har brugt 2 knapper til lukningen, da jeg syntes, den karrygule var lidt for lille.

lørdag den 16. juni 2012

Brochealderen.

Jeg har en meget lille samling brocher, egentlig bruger jeg dem ikke så tit, men jeg synes, de er pæne og charmerende hver for sig. De to af dem er arvestykker: den ene fra min bedstemor, den anden fra Henriks mormor. Den tredje har jeg erhvervet mig for den nette sum af to kroner til et loppemarked på det lokale plejehjem. Det mente jeg godt, at budgettet kunne klare.....
Kan man forstille sig, at man kan komme i brochealderen? Jeg har brugt pels-brochen mest, fordi den er den sjoveste. Og inde i midten er der en "diamant". Wauv.

fredag den 15. juni 2012

Posten er på vej.

Så er posten på vej til Rødding med en lille pakke til min onkel. I pakken er en taske - jeg tror, han giver den videre til min kusine.
 Han ser da rigtig sød og vandkæmmet ud ;-) Mon han ikke godt kan huske dagen, selvom det godt kan være 50 år siden? Sådan cirka i hvert fald.

Inden sommerferien skal jeg have lavet et par afskedsgaver til de to tøsepiger, som forlader min klasse. Det kommer I til at høre nærmere om. Der er selvfølgelig også nogle drenge, som vi skal sige farvel til, men jeg tror ikke, de er til hjemmelavede ting lavet af deres klasselærer.....

søndag den 10. juni 2012

Utroligt med sandt.

Det utrolige skete.....
jeg har ikke en knap, det passer.....
Så nu må jeg ud i byen.....
på jagt efter en stor ferskenfarvet knap.....

Jeg har også syet denne taske.....
med et filmikon fra 50´erne.....
 Der er flere på vej.....
Ham her er på vej til min kusine.....
Det er nemlig hendes far i konfirmationstøjet.....
Endnu et konfirmationsbillede.....
denne gang er det min mor.....
flankeret af sine brødre Hans og Poul.....

torsdag den 7. juni 2012

Næste levende billede.

Det er ret sjovt, det med fotooverførelserne, så det næste levende billede er denne 1-årige krøltop. Hun er da også ret uimodståelig, hvis jeg skal sige det selv!
Så imens Marie laver månedsopgaver i matematik, syr jeg knapper fast. Tænk, at jeg bare kan hive en skuffe ud, og så finde lige præcis de knapper, jeg skal bruge!
Så blev det ordnet, og matematikopgaverne blev også færdige, så de kunne afleveres i dag ;-)

tirsdag den 5. juni 2012

Pigen i den grønne kjole - part ll.

Tasken med pigen i den grønne kjole er nu færdig. Den er foret med stof, der matcher det grønne. Hanken er gjort tyk/kraftig med et lag quiltevat. Og så er der selvfølgelig en knaplukning med en grøn knap ;-)
Jeg tror, jeg har fået en ny ynglingstaske! Og pigen i den grønne kjole er som end min mor som 9-årig.

mandag den 4. juni 2012

Pigen i den grønne kjole.

Jeg har fået en ide, som skal prøves af. Jeg har aldrig prøvet det før, men godt nok vidst, at man godt kunne gøre det; nemlig at overføre fotos til tekstil og på den måde sætte sit personlige præg på puder, tasker, t-shirts og andre ting.
Jeg købte to slags - en til lyse stoffer og en til mørke stoffer. De skal overføres på forskellige måder, så nu må jeg finde ud af, hvilken af de to, jeg synes, fungerer bedst. Jeg har nemlig også planer om, at vi skal prøve det enten i håndarbejde i 4. kl. eller i det kreative værksted.
Så jeg dykkede ned i kassen med fotos. Det kan tage temmelig lang tid at gennemse sådan en dynge gamle fotos...... Jeg er ret vild med pigen i den grønne kjole.
I går fik jeg denne stak aflagte comboybukser. Tak til Søs og Brian i Viborg ;o). Nu har jeg da ingen undskyldning for ikke at have denim til genbrugstasker! Sarah mente, hun også kunne få et par  -  eller tre  -  ekstra shorts. Så må jeg nøjes med at bruge stoffet fra de afklippede bukseben.
Til pigen i den grønne kjole valgte jeg et par forholdsvis mørke bukser. Så hun kom i kopimaskinen og blev strøget på et bukseben.
Hun skal pynte på en taske og rammes ind i grønne knapper. Selv om billedet er ret gammelt, lever modellen i bedste velgående. Kan I gætte hvem hun er?

søndag den 3. juni 2012

Den omvendte verden.

For et stykke tid siden syede jeg en jakke ud af en cowboyvest og en gammel militærjakke til Sarah, som er ældstedatteren. I dag var det lige omvendt: jeg lavede en cowboyjakke om til en vest til Marie, som er yngstedatteren.

Jeg vil så gerne have lov til enten at applikere et motiv på ryggen af vesten eller at overføre et foto/motiv, men Marie er stædig, så jeg er ikke sikker på, at jeg får lov....

lørdag den 2. juni 2012

Loppefund

I formiddags drog Lene og jeg til loppemarked hos Abbe Pierre i Tylstrup. Loppemarkedet har eksisteret i mange år, jeg har dog aldrig været der - men nu skulle det være! Der er loppemarked den første fredag og lørdag i hver måned. Hvis man skal have de mere spændende ting, skal man vist komme om fredagen - har jeg hørt.
Men sådan en lørdag formiddag kunne der nu også komme lidt med hjem .....
En glasskål, som jeg har skumle planer med, men mere om det senere på sommeren.
Et smukt broderi med fugle. Det er nu afmonteret, vasket og hængt til tørre. Det ser endda ud til, at de mørke skjolder er gået helt væk.
Til sidst var der en zinkkulspand, som skal stå på terrassen sammen zinkbaljen, som er en fødselsdagsgave fra min mor.
Min mor har også en hang til zink, dette billede er taget i torsdags hjemme på hendes terrasse.

Lene gjorde også et godt kup, hun købte en kaffekande og en flødekande til et stel arvet af morfar - tror jeg nok - og en gul retro-lampe til Katrines værelse. Jeg tror ikke, det er sidste gang, vi skal en tur til Abbe Pierres loppemarked!!

fredag den 1. juni 2012

Fletværk

I går var jeg et smut på Salling og dermed også på besøg hos min mor. Hun har flettet flere kurve, se bare her:
Den sorte kom med til Nørresundby - det hvide med sort skrift er ægkanten fra et stykke stof. Faktisk har jeg givet min gode veninde Jane et gavekort på et flettekursus hos min mor i fødselsdagsgave. Måske får hun lyst til at indløse det, når hun ser disse billeder. Gavekortet indebærer transport til og fra Salling, frokost og havekig hos min mor samt selvfølgelig lidt fletteri.
 Lige nu blomstrer denne klematis i min mors have. Den er jo ret uimodståelig og temmelig stor, som I kan se på det næste billede.