fredag den 27. april 2012

Om lidt er det forbi.....

Lige om lidt skal jeg afsted på sykursus, og lidt senere er det forbi for denne gang. Så jeg håber, jeg når ret langt med min kjole i strækstof ..... i hvert fald så langt, at jeg selv kan sy den færdig med de rigtige finesser syet på den rigtige måde ;-)

Jeg er blevet inspireret af denne kjole:
Kjolen er designet af Gudrun Sjöden, en svensk designer. Jeg fik øje på kjolen, da vores skolesekretær Laila en dag havde den på på arbejde. Jeg er ved at sy kjolen i nogle helt andre farver, nemlig disse:
Her er kjolen riet sammen, og skal rettes til, for den sidder ikke helt, som den skal. Heldigvis er det indsyninger, der gør, at den kommer til at sidde perfekt!
Selvom vores sykursus er slut for denne gang, er jeg næsten sikker på, at vi alle ses igen. Til efteråret er der jo et nyt kursus, hvor programmet står på skjortebluser og jakker. Men vi kan vist også få lov til at sy "udenom" programmet. Så tak til alle pigerne for et hyggeligt og lærerigt kursus ;-)

søndag den 22. april 2012

Genbrug i skolen

Vi forsøger os frem; tasker, penalhuse eller noget helt 3. Vi bruger mest kaffeposer, men der er efterlysninger ude, så vi måske får samlet andet genbrugsmateriale sammen. Så udvider vi projektet.
Håndarbejdsholdet har forstærket kaffeposerne med bogplast. Ideerne har jeg fået i bogen "Bæredygtigt design" af Mette Jørgensen. Hun vandt da også en fortjent 2. plads til bogmessen for undervisningsmateriale. Mette har bloggen http://www.re-de-sign.dk/ . Guf for håndarbejdslærere!

lørdag den 21. april 2012

Dagens mest fotograferet motiv.

Det begyndte allerede i morges. Jane og jeg skulle på sykursus og Jane syntes, vi skulle køre over broen for at se den enormt store kran, som var ankommet i morges. Kranen skal bruges i forbindelse med reperationen af jernbanebroen, som blev påsejlet lige før påske. Det skete så bare det, at kranen skulle ud til østhavnen med en ødelagt brodel, så vi kom til at se kran i meget lang tid, for bedst som vi havde bevæget os ud på broen, gik broklapperne op. Så vi kom for sent på kursus.

Det er ellers en aalborgensisk og også nogle gange en legal joke at sige, at "broen var oppe", når man kommet for sent. Denne gang var broen bare oppe i noget længere tid end normalt ;-)
I eftermiddags var kranen ude at hente endnu en brodel. Det var et stort tilløbsstykke - med masser af mennesker på havnen - både på Aalborgsiden og på Nørresundbysiden. Alle billederne her er taget fra Nørresundbysiden.
 Der er også masser af biler på Aalborgsiden.
Så er den ødelagte brodel fri fra broen - nu skal kranen "bare" vendes og endnu en gang passere Limfjordsbroen.
Det lykkedes og jeg tør vædde med, at denne kran er Aalborgs mest fotograferet "dame" - i hvert fald i dag.

Om at lade sig friste.

Så skete det igen! Jeg lod mig friste - denne gang af en fingerring lavet af knapper ;-) Det vil være en stor overdrivelse at sige, at jeg bruger smykker, så det må jo skyldes fascinationen af knapperne.
Jeg har købt ringen i Nordkraft på Nordkraft. Jeg er ret sikker på, at den er lavet af hende her: http://www.knapart.dk/. Det er masser af andre ting, man kan blive fristet af i Nordkraft: glaskunst, tøj smykker, billeder, puder, keramik, møbler og andet brugskunst.
Ja, og så ville en god håndcreme vist ikke være af vejen, kan jeg se!!

tirsdag den 17. april 2012

Katten efter stæren.

Min klasse var flyttet - bare for en dag - da vi skal have nye lofter i vores klasselokale. Når vi kiggede ud af vinduet, blev vi underholdt af naboens kat.
Katten var helt fokuseret og meget tålmodig. Vi så dog ikke, at det gav pote. Men mon ikke, det bare er et spørgsmål om tid???

fredag den 13. april 2012

Fredagens fristelser.

Kender I det? Hjemmefra har man lavet en indkøbsseddel, med de madvarer/husholdningsting man har brug for. Når man så står der i Netto - eller hvor man handler - ja så ender man alligevel med at få mere i indkøbsvognen, end det der står på den medbragte indkøbsseddel.
Det skete også for mig i dag .....
Og det er bestemt ikke fordi jeg mangler .....
Men jeg lod mig friste ..... Der var over 600 knapper - 10 kr pr taske ;-)lørdag den 7. april 2012

"Wrong-klips"

I filmverdenen opererer man med begrebet "from-klips" - var det ikke De Nattergale, der lavede denne engelsk-danske kombination til deres The Julekalender? Tror det...... Nå men nu kan I se, hvad der kom ud af mine "wrong-klips", som jeg så ubetænktsomt fik lavet i forbindelse med klipningen af min sy-kursus-kjole.
Der var stof til ikke mindre end 4 mobil-punge, og desuden er cirklerne fantastiske at bruge til
øjne!
En dynge mobilpunge, som bare venter på hanke.
En dynge hanke, som bare venter på at blive syet...
Den ene af mobilpungene har fået en flettet hank, som jeg har købt. Jeg synes, det er ret svært at sy en pæn hank, især hvis den er sat sammen af flere stykker skind, og det er det jo tit, når man som jeg bruger gamle skind- og læderjakker fra genbrugsbutikkerne.
Jeg fik også brugt de sidste rester af et par hvide læderbukser. At få noget syet færdigt er for mig også tit en måde at få ryddet op på, så lige nu er der temmelig ryddet på mit "syværelse" ;-)
De sidste sneugler
Mobilugler med uglestof.


fredag den 6. april 2012

Tasken til Bente.

Tasken til Bente er færdig og symaskinen er pakket ned - så nu er der dømt sy-frie-dage!! Men så er der jo altid noget man kan hækle eller strikke på ;-)
Sådan blev tasken "formet" undervejs og sådan kom den til at se ud. Der blev selvfølgelig også plads til et bånd med små lyserøde ugler. Så nu kan tasken komme med på arbejde på tirsdag og med lidt held har Bente den i hånden senere på dagen - hun har nemlig en datter i 1. klasse, som jeg tror, godt vil være "bydreng".

torsdag den 5. april 2012

Elevudstilling på KUNSTEN.

Katrine, Marie og jeg har været på KUNSTEN - der var nemlig elevudstiling fra Aalborg Kulturskole. Tema var "rum" og det er der kommet mange fine, finurlige, fantastiske, flotte og fantasifulde bud på. Jeg var i hvert fald imponeret!!
I skal heller ikke snydes, så her kommer en omgang billedspam fra udstillingen....
Der var mange flere flotte "rum", men alting har en ende ;-)