torsdag den 29. september 2011

Flyttedag på arbejde.

Jeg har fået "walk-in-closet" på mit arbejde....
Lige uden for håndarbejdslokalet er der en lille mellemgang, der har pedellen lavet depotrum til alle mine håndarbejdsting. SKØØØNT, for så er jeg fri for at bære det frem og tilbage. Jeg vil gerne have væggen malet hvid. Og så bagefter "tapetsere" håndarbejdsideer på - i hvert fald på et udsnit af væggen, nærmest som et maleri.
Knapper i stakkevis.
De røde kasser er ikke helt på plads endnu, men de er egentlig heller ikke så praktiske i et skab med stor afstand mellem hylderne. Der er alt for meget ubenyttet plads, så jeg ønsker mig noget, der minder om brevbakker. Jeg må finde den optimale løsning!

søndag den 25. september 2011

"Grim som arvesynden 2".

Så fik min uglelampe ny stofledning og ny stikprop. Jeg havde kun brug for en enkelt telefonisk "konsultation" med min elektrikkerven Thomas....
Så nu skal jeg bare finde den helt rigtige plads til den. I kælderen kommer den ikke.....

lørdag den 24. september 2011

FIltkurv.

Jeg er blevet beskyldt for at lave en tro kopi af en brødkurv fra "by urup". For mig var udfordringen udelukkende, at finde noget jeg kunne bruge tre meter filt til. Og filten var faktisk ikke ideel til at lave brødkurve af, medmindre man kan lide uld på og i brødet. Og så bliver jeg nødt til at sige, at jeg har set brødkurven lavet i stof med en eller anden form for vliseline i et ugeblad længe før, jeg så den på Dok#1. Jeg har lavet en kurv til min veninde, som jeg har fået filten af. Og det er det!! 
For at undgå flere misforståelser, er billederne fjernet fra min blog.....

fredag den 23. september 2011

"Grim som arvesynden".

"Grim som arvesynden". Det var, hvad Bettina sagde om min nyeste ugle, da vi sad i strikkeklubben i august. Hun kunne også sagtens tillade sig at sige det, da den på det tidpunkt var hendes. Tror bare pludselig hun kom i tanke om, at hun da vist havde haft en uglelampe stående, da hun boede hjemme. Og efter en hurtig opringning til mutterfit på Mors, var den sag klaret. Jo den lå godt nok i kælderen og var intakt. Så i torsdags, da vi igen var i strikkeklub, fik jeg lampen - pænt pakket ind i et beskyttende viskestykke.
Den blev så puttet i to uldne sokker, for at komme det sidste stykke vej uden at gå i stykker. Den har fået pudset fjererne - og i dag cykler jeg til Aalborg og finder en smart stofledning til den, så den kan blive opdateret. Og så får jeg også lært at skifte en ledning ;-) og hvis det ikke lykkedes, ja så har jeg heldigvis en elektrikkerven eller to...

onsdag den 21. september 2011

Go´ tur, mor.

Synes jeg kan mærke efteråret komme snigende, og på fredag er det jævndøgn, har jeg set i kalenderen. Så er det godt, at jeg har mit dejlige patchworktæppe til at varme mig med.
Mange personer har været involveret i den, da mine skolebørn og børn i familien og deres venner har tegnet tegningerne. Min mor har syet tæppet - i hånden! Det gør hun altid og kun påsyningen af bagbeklædning foregår på maskine.
 De tre tegninger er tegnet af:
  •  Marie, hun har tre tegninger mere på tæppet.
  • Thorbjørn, en af mine skolebørn. Han gik i 1. klasse, da han tegnede den.
  • Mette - en tidligere kollega. Her ligger Mette og jeg i en shelter på en lerjtur.
Tæppet er min ynglingstæppe, da den er fuld af dejlige minder.

Og lige om lidt tager min mor til USA for at se på patchwork. Hun har næsten altid en lille kasse med med lapper, så hun kan  sidde og sy.
Så god tur, mor! Men næste gang vil jeg med!!

mandag den 19. september 2011

Efterlysning

Jeg leder efter et broderi af den pæne unge mand. Broderiet skal være pænt syet og i fin stand. Jeg tror, han er ret populær, da jeg selv er stødt på ham to gange indenfor en uge. Men han levede ikke op til de høje krav, jeg har til mænd. Thi hi.
Så mor - her er en opgave lige for dig!! Hvem finder ham først?

Sort og hvidt.

Man siger jo, at tingene ikke altid er sort og hvidt. Og det er det heller ikke med hensyn til sættekasser. De skal begge to fungere som inspiration i "Det kreative Værksted", og det heldige er, at kontoret gerne vil have dem hængende, når vi er færdige med at blive inspireret....


Så er der kun tilbage at vise havens sidste blomstrende plante; en sølvlys (Cimicifuga) som står med næsten hvide blomster og helt brunsort løv. Det er første år, den blomstrer med mere end en blomst. Det er en af de få blomster, jeg har købt, og den er alle pengene værd, som den står der og lyser op!!

søndag den 18. september 2011

Fødselsdagsgave.

En af niecerne fylder år på mandag. Hun bliver 4 år og samler på grise. Hun skal selvfølgelig have en lille sættekasse til dem. Så nu har jeg lavet en lille sættekasse i tøsefarver og med Grisling i et af hullerne. Der er to mere på vej, de skal fungere som inspiration til "Det kreative Værksted" på arbejde. De dukker op på bloggen engang i næste uge...
Men først sættekassen til alle grisebasserne, nå ja... der er ikke plads til så mange, men så kan man jo få en mere, hvis der er behov...

fredag den 16. september 2011

Hæklede armbånd.

De har været længe undervejs.....
De er nemme at have med.....
Det er nemt håndarbejde, når man ikke gider finde symaskinen frem.....
De er gode som overspringshandlinger.....
Selv en stor dynge fylder ikke meget.....
Men nu er de færdigmonteret.....
Først lå de bare i en dynge.....
Så blev de monteret med stof og knapper.....
Ialt 13 armbånd....
Alle forskellige - enten pga stof eller pga knapper.....

tirsdag den 13. september 2011

Farveblind kamera??

Fik syet to puder med tittekant i går aftes. Så frem med kameraet i dag. Da jeg så skulle tjekke billederne på kameraet, var den karrygule farve helt orangerød. Først troede jeg, det var fordi lyset indenfor var for dårligt og gik så udenfor, men det var det samme.

Men som I kan se, så er trådte den karrygule farve alligevel i karakter, da den kom på bloggen....

Puderne er syet af resterne fra det stof, jeg brugte til de sorte uglepuder med de karrygule næb. Men men men.... de passer ikke til sofaen. Jeg har haft Jane og Per i tankerne, da de har kunst på væggene med gule nuancer. Så da jeg var nede for at låne sovsekulør, havde jeg den ene med. Det kunne vist godt gå an. Nu var det så bare, at Julie også synes, de kunne passe op til hendes værelse. Når jeg senere i aften afleverer madkuløren tilbage, tager jeg den anden pude med, og så må de slås indbyrdes, om puderne skal være i stuen eller på Julies værelse ;-)

torsdag den 8. september 2011

Karrygul og uglepuder

Skulle lige tjekke, hvor tæt på den karrygule farve næbbene på nogle nye uglepuder er. Ret tæt må man sige. Med disse næb kan vel endda sige, at puderne er moderne, da den karrygule farve er at finde overalt i modebilledet. Om jeg selv kommer i noget karrygult, står endnu hen i det uvisse.

Sådan ser puderne ud på afstand. I morgen flyver de hjemmefra,
 dog ikke så lang, for de skal bo i Nørresundby.
 Der er selvfølgelig kommet "afsender" på.
Der er lynlås i, så puderne kan vaskes. For at give dem et lille twist er den
samme karrygule farve også på bagsiden som en detalje ved lynlåsen. 

I Stof og Stil fandt jeg denne lille karrygule filtugle. Jeg blev nødt til
at købe to. De bliver syet på nogle sorte puder syet af hør.


 
tirsdag den 6. september 2011

Sensommersalg i Nørresundby

Så tror jeg endelig det lykkedes for mig at reklamere for Tulipaner og Tomaters sensommersalg i Nørresundby.
Se bare her.....


Er der nogen, der vil med?

lørdag den 3. september 2011

Dok#1 og Tulipaner og Tomater

At gå rundt på Toldbodplads i Aalborg i dag (man man også nå det i morgen) var en stor og berigende oplevelse. Der var noget for øjet og noget, som inspirerede hjernen og kreativiteten.
Der var pileflet, hvor man kunne dufte pilen, der var glasbrugskunst og smykker. Der var sjove løsninger på beklædning, keramik og porcelæn, noget for legesyge voksne og læresyge børn. Der var gummi, pels og knapper og meget meget mere. Jeg har en bunke visitkort med hjem og skal nu kigge på hjemmesider.....
Om tre uger kommer Tulipaner og Tomater til Nørresundby, hvor de afholder et sensommersalg.
www.tulipanerogtomater.dk  Det vil jeg gå og glæde mig til.


Hvad kan man få for en 10´er?

Svaret er enkelt: ca 150 knapper i Netto. Jeg blev "nødt til" at købe både de røde, de lilla, de lyserøde og de grønne! Der er jo svært at vælge....


Sådan ser 600 knapper ud, når de ligger i en dynge. De små plastikpunge vil Marie gerne have til sit Shane-skab. (Hun er meget fascineret af Shane Brox og i begyndelsen havde hun kun to arkivkasser med ting, hun kunne bruge, når hun lavede "Shane" - hun har hun et helt køkkenskab med ting, hun kan bruge, når hun klippe-klistre a la Shane Brox.)
Men se nu, hvad sådan et indkøb af knapper resulterede i. Pladsmangel i den røde krukke!!!
Den kan ikke lukkes, uanset hvor meget jeg ryster den. Enten må jeg holde op med at købe røde knapper eller også må jeg bruge nogle af dem jeg har. Jeg kunne selvfølgelig også hælde dem over i en større krukke?

torsdag den 1. september 2011

Hvad skal vi lave næste gang?

"Hvad skal vi lave næste gang?" Det spørgsmål får jeg tit som håndarbejdslærer. Så det gælder om, at have noget parat, som kan fungere som demonstrationsmodel. Derfor lavede jeg denne lille taske af filt og knapper.
Inspirationen fandt jeg i Bente Lavsens bog "Vild med varme tasker". Denne taske skulle godt nok ikke strikkes og valkes først, men bare klippes ud af noget tykt filt, jeg/skolen har fået foræret. Jeg synes, tasken har en fin facon.

Marie ville gerne holde mig med selskab, så der blev klippet to stk. Jeg klippede dem med takke-saksen, men det var ret sejt, da filten er tyk.

Taskerne skulle selvfølgelig pyntes med knapper! Disse er i en lidt sart farveskala, men de passer fint til den råhvide filt. Knapperne har skolen fået foræret, så kan vi fråse, helt uden at tænke på økonomien. Dejligt ;-)

 Maries er endnu ikke færdig, men hun har jo også en anden sengetid end mig. Min blev syet færdig og der blev lavet en trense, så den kunne lukkes. Det er nemt at sy gennem den tykke filt, man skal
bare have en spids nål. Den er syet sammen med risting, så det kan næsten ikke være nemmere.
Det er vist en "tøsetaske", så en af weekendens opgaver, må være at lave en taske, som er lidt mere drengevenlig.