søndag den 31. juli 2011

Knapper og flere ugler

Se lige, hvad jeg bl.a. fandt hos Den gamle Købmandsgård på Egholm:

Ti små knapper, som forestiller fugle. De skulle efter sigende være ret gamle og helt i efterårets nye farver.
Der blev også lige tid til at færdiggøre lidt flere ugler, så nu findes de i ialt 14 forskellige udgaver.Syv små ugler.

Marie har arvet Bedstes symaskine, så jeg spurgte pænt om lov og fik "ja". Hun var vist også mest til fjernsynskiggeri og afslapning. Jeg fik syet lidt ugler, så nu begynder det at tynde ud i stakken af små ikke-færdige ugler.
Et syndigt rod af bånd, som skulle i uglerne. Bunken kom senere til at se mere overskuelig ud.

Dette er bunken med bånd købt London i VV Rouleaux eller Liberty.Der er flere på vej, men lige om lidt er jeg på vej til Egholm sammen med to af mine dejlige kollegaer. Vejret tegner jo godt og Frederikke har sørget for madkurv. Jubii.

lørdag den 30. juli 2011

Aarhus, arbejsdsløshed, margretheskåle og hjemkomst.

Som skrevet i torsdags gik turen til Aarhus, hvor det dog kun blev til 2,4 m stof, som skal bruges på sykursus til efteråret. Til gengæld stødte vi på Birte Juel Sandbjerg i Badstuevej. Hende havde vi også set på Påskeudstillingen på Dronninglund Slot. Hun laver de mest fantastiske tasker i skind, tjek hende ud på http://www.juelsandbjerg.dk/. Vi fik en god snak om Afrika, læder og skind og om det at må prioritere sin tid i forhold til udstillinger på div. kunsthåndværksmarkeder. 

Jo, så købte jeg jo også en pære til min symaskine, men det hjalp ikke, at skifte pæren, så i går gik jeg til Aalborg med symaskinen på bagagebæreren. Og hvad sker der så? Symaskineforretningen har ferielukket!! Heldigvis har symaskineforretningen en flink nabo (Kunst og ramme), hvor jeg måtte stille min symaskine, mens jeg ordnede et par ærinder. Ja, den kunne jo også stå der til næste uge, hvor symaskineforretningen ikke længere har ferielukket. Jo tak, så var jeg jo fri for at tage turen to gange, så nu er min symaskine "opmagasineret" hos Kunst og ramme og jeg føler mig næsten helt arbejdsløs.

Men arbejsløsheden kom nu ikke til at vare så længe for i By Frank - en butik som sælger smykker og genbrugsmøbler, som de sætter i stand, så jeg noget, som jeg synes, var en sjov ide. Så jeg slog lige et smut i Danmission i Niels Ebbesens Gade og fik købt ind.
Nu er der så sket det i de hektiske morgentimer, at billedredaktøren er kommet til at trykke på de forkerte knapper - i hvert fald er billederne pist væk og der måtte tages nye. Derfor er det kun billeder af det færdige resultat.
Ved ikke, om man kan kalde disse små skåle for margrethe-skåle? Selv kan jeg bedst lide den røde, da der udelukkende er brugt frimærker med dronningens portræt. Hun findes i alle aldre og i alle prisklasser - 0,90 kr - 4,75 kr. Der var knap så mange blå frimærker og endnu færre grønne, så der måtte jeg supplere med andre frimærker i de respektive farver. Nu er spørgsmålet så bare: "Hvor skal de pynte?" Foreløbig tror jeg, de kommer til at pynte i det læse- og hyggerum, jeg er i gang med at lave på skolen. Der kan jo være læseguf deri!

I formiddags var vi i Mosbjerg gor at hente pigerne, den ene = den store er faldet i søvn og den anden = den midste sidder og sortere frimærker, for hun vil også lave decoupage..


Sådan ser terrassen ud, når rygsækkene er tømte efter sammenlagt tolv dages spejderlejr. Og så skal fotografen vist lære noget om sollys!! Men det kan jo også bare være et bevis på, at det ikke har regnet hele sommeren ;-)

onsdag den 27. juli 2011

Forsinket fødselsdagsgave.

Marie er tilbage på  Vendelbo Jamboretten i Mosbjerg, så hun kunne deltage i Disney dagen og resten af lejren. Hun var bare helt klar igen og var rigtig glad, da hun blev hentet i går eftermiddags. Hun var nemlig heldig og havde fået kørelejlighed af bedstevenindens far.

Jeg fik til gengæld besøg af Jane og Per - mine to første faste læsere - og med sig havde de en kæmpe papirspose fra "Venini". Aalborgensere og andet godtfolk vil sandsynligvis vide, at "Venini" er er skobutik, men der var andre godter i posen. Se bare her.


Tre puder fra "genbrugsen" - alle med blomster/træer og læg lige mærke til, at puden med rønnebærrene vender rigtig. Lidt tilfældig kunne jeg endda tjekke det i går aftes, da jeg sammen med Jane var en tur i Urtehaven i Nørresundby. Urtehaven er en del af Nørresundby Samlingerne og i går var der ekstra ordinært åbent. Pt. er der i Pibemagerhuset i udstilling af brudekjoler fra 1800-tallet og frem til 1961. Tilbage til posens indhold.
Der var også en bordløber, som nu kommer i bunken med broderier, som skal syes til puder eller tasker.Men lige om lidt går turen til Aarhus sammen med Jane, hvor vi skal i Læderiet, Stofshop og ind til byen og ose. Glæder mig ;-)

Planen ændres.

Her gik jeg og glædede mig til fire dage, hvor jeg var alene hjemme  i dagstimerne, men men men.... Planen blev ændret, da de ringede fra spejderlejren i Mosbjerg - Marie havde kastet op to gange, så det var vist bedst, at hun kom hjem. Hun havde ellers sådan glædet sig, og havde pakket rygsækken i lørdags og næsten uden hjælp. Men nu er det heldigvis ikke så langt til Mosbjerg, så hvis hun bliver frisk igen, kan hun komme afsted igen og få de sidste to eller tre dage med. Nu må vi se....

Men inden jeg blev ringet efter, fik jeg syet lidt videre på uglerne, så de fleste er nu monterert med mave, næb og øjne.

Der blev lavet masser af ugleøjne. Størrelsen passede lige med bunden af en neglelakflaske - eller er denne lille flaske for lille til at blive kaldt en flaske? Er det en flakon? I følge nudansk ordbog er en flakon en lille elegant flaske, der er lavet af slebet glas eller porcelæn e. lign. Så er det vel heller ikke en flakon, når den nu ikke er slebet?


Små ugler med maver og nogle lidt mindre ugler uden mave. Til gengæld får de mindste vinger, når de bliver syet sammen. Og så skal jeg selvfølgelig i knapperne og finde pupiller!

tirsdag den 26. juli 2011

Op og ned.

I morges blev jeg af en venlig sjæl gjort opmærksom op, at jeg havde vendt kastaniebroderiet forkert, så her kommer det i den rigtige retning ;-)

Sådan! Det er jo lys og ikke klaser! Selvfølgelig ;-) Jeg vidste det egentlig også godt, og især er det  vigtigt, når jeg engang skal have det brugt. Tak Moster Pippi.

mandag den 25. juli 2011

Et lille intermezzo.

Så blev der lige lidt tid til at lave et par hæklede armbånd. Det er desværre kun det sorte, jeg selv kan passe, så jeg håber på at kunne finde et par piger/tøser/damer med tyndere håndled end undertegnede.

Jeg håber, jeg kan komme af med det lyse armbånd med liberty-stoffet til Rikke og et af de lyse med blomsterne til Helle. Så må vi se, hvem jeg kan lokke til at aftage de resterende. Men dejligt er det i hvert fald, at jeg bare kan gå i krukkerne med knapper og finde en, der passer..... 

søndag den 24. juli 2011

36 år undervejs...

Så blev Moster Pippi færdig med kastaniebladene..... Hun begyndte på broderiet, da hun ventede fætter Søren, som nu er blevet 36 år - sådan cirka. Af en eller anden grund (arbejde, børn, hus og have, strik af norske trøjer, børnebørn, knipling mm) blev broderiet lagt på hylden. Men da jeg fortalte, at jeg var på jagt efter store broderier, lovede hun at brodere det færdigt. Så Moster Pippi satte slutspurten ind og nu er det så op til mig at få noget ud af dette fine broderi med kastanieblade og lys.


Oprindeligt har det sansynligvis været tænkt som et vægstykke, da det måler 60 x 50 cm. At det er så forholdsvis stort giver mange muligheder, men jeg har lige noget, jeg skal have lavet færdig først... I mellemtiden kan jeg jo så gå og tænke over, hvad det skal munde ud i.

lørdag den 23. juli 2011

Fyraften.

Jeg nåede det inden aftensmaden ;-). Her kommer en række fotos fra eftermiddagens arbejde ved symaskinen.

Idas mobil.

Nu mangler der kun hank og foer.

Idas mobil - tæt på.Stinnes - også kaldet mormor - mobilpung.

Tre styk mobilpunge klar til Ida, Stinne og Nanna,Ugler i stakkevis.

Så er jeg på banen igen efter en lille og hyggelig ferietur til København, hvor vi var turister med stort T. Pigerne blev bl. a "slæbt" med på Nationalmuseet, Christiansborg kanalrundfart, Bakken og Christiania.

Før vi tog til staden, fik jeg jo noget meget fint skind foræret og lovede som tak at sy mobiltelefon-punge. Dem er jeg nu gået i gang med.

Idas mobilpung med yndlingsfarverne
 lilla, pink, rød og sølv.

Mobilpunge på vej til Vestervang.
Jeg har ændret på vingernes form, de er nemlig blevet buet. På de "gamle" punge var de trekantede. På trods af, at jeg har monteret skindtrykfoden på symaskinen, er de svære at sy, der er nemlig stadig lidt modstand, men skindet føles også næsten som ruskind, og så er det utrolig blødt og lækkert. Med lidt held bliver jeg færdig i løbet af i dag - det vil i hvert fald være rart at få dem færdige - det roder nemlig sådan i stuen, når jeg har gang i "ugleriet".

Der er ladet op til den helt store omgang. Jeg har nemlig ryddet op i resterne og det resulterede i denne dynge ugler.

Dyngen af usyede små ugler voksede sig hurtig stor! Men i det meste af næste uge, er jeg er alene hjemme...... Selvom det måske ligner en serieproduktion, er der endnu ikke lavet to ugler, der er ens.

søndag den 17. juli 2011

Nordkraft - De grimme dyrs zoo.

Hvor bor de grimme dyr egentlig? I går var de i hvert fald at se på Nordkraft. Der var nemlig workshop, hvor man kunne sy et grimt dyr til "De grimme dyrs ZOO". Workshoppen var for børn i alle aldre - så vi kom to piger på hver 10 år og nå ja - en mor i sin bedste alder. 

"Det en-øjede løbedyr" er på vej til at få ørerne syet på.

 Grimt dyr - kaldet Henrik Øjgil - undervejs. 
 Workshoppens undervisere var Line Dyrholm, se evt. mere på http://www.linedyr.dk/ samt en pige mere, som jeg desværre ikke helt har styr på, men de supplerede hinanden super godt ;-).


Hygge og koncentration på workshoppen "De grimme dyrs ZOO"
Det er bestemt ikke sidste gang vi er på workshop i Nordkraft! Vi prøvede det også i vinterferien med stor succes.
Forresten, nu ved jeg hvor de grimme dyr bor, i hvert fald to af dem. Og hvis de kommer frem fra deres skjul og jeg kan nå at få et billede af dem, kan I også komme til at se dem.....

fredag den 15. juli 2011

En lille bunke genbrug og endnu en foræring.

Turen gik til Skive i går, så jeg var på rundtur i genbrugsforretningerne. Jeg var på udkig efter broderier og knapper. Jeg nåede fire genbrugsbutikker og i de tre af dem, kom jeg for sent. Der havde været en knappeentusiast før mig....
Perlen i gårsdagens fangst er broderiet med folkedansere fra Salling.
Broderiet med folkedanserne er endda blevet rammet fint ind hos en glarmester i Skive. Og læg så lige mærke til telefonnummeret: det er kun på tre tal. Det må vist være fra dengang, der var telefoncentraler til..

Se, det er da vist minder fra en svunden tid.

Lidt knapper blev det til og et broderi, som jeg tror, bliver lavet til armbånd. Jeg har nemlig stof i skuffen, som vil passe fint sammen med det.

I dag fik jeg tre stykker meget blødt skind foræret. Tak til Bodils mor ;-). Der var også en kasse med skind, men den kunne jeg ikke have på bagagebæreren, men det er jo altid rart at gå at vente på noget godt. Som tak for skindet har jeg lovet at sy nye mobilpunge til giverens børnebørn, og så skal hun  også selv have en, men det er en hemmelighed, så tys tys....

3 stykker blødt skind - lige til at lave fine mobilpunge af.
To af de mange mobilpunge jeg har syet. Nu går jeg i gang med en til Nanna, en til Ida og så en til deres mormor. De skal selvfølgelig syes af det skind, jeg har fået i dag. Jeg har fået deres yndlingsfarver at vide, så det er vist bare frem med symaskinen!